Shurpa zöldségekkel, gazdag és fűszeres leves zöldségekkel és csirkehússal

Thareed zöldségekkel

A Shurpa egy hagyományos közép-ázsiai étel, amely különböző húsokkal és zöldségekkel készül. A hús és a zöldségek egy fűszeres levesben főnek össze, amely gazdag ízekkel és tápláló tápanyagokkal látja el a fogyasztót. A Shurpa a családi étkezések egyik kedvenc választása, amely a friss zöldségekkel és a gazdag csirkehússal mindig ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (szárnyak vagy mell)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
3 db Krumpli
3 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander
1 csipet
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst darabokra vágjuk, majd egy nagy fazékban, olívaolajon megpirítjuk, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A hús pirítása segít a gazdag íz kialakításában, ne süsd túl, hogy megőrízze szaftos állagát.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. A paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    A friss fokhagyma és paradicsom együtt egy gazdag, ízes alapot alkotnak a leveshez.

    3

    Add hozzá a hagymát és fokhagymát a csirkehúshoz, és pirítsd őket együtt, amíg a hagyma megpuhul és illatos lesz.

    A fokhagyma gyorsan pirul, figyelj arra, hogy ne égjen meg.

    4

    A sárgarépát, cukkinit és krumplit hámozd meg, majd vágd fel őket kisebb darabokra. Tedd őket a fazékba a csirkehús mellé.

    A zöldségek egyenletes főzése érdekében próbáld meg őket azonos méretű darabokra vágni.

    5

    Tedd hozzá a fűszereket: köményt, fűszerpaprikát és borsot. Keverd össze a hozzávalókat alaposan.

    A fűszerek segítenek kiemelni a zöldségek és a hús ízét, és egy igazán gazdag levest adnak.

    6

    Öntsd rá a vizet, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a zöldségek és a hús megpuhulnak.

    A hosszú, lassú főzés segít, hogy az ízek teljesen összeérjenek, és a hús igazán puha legyen.

    7

    Amikor a leves elkészült, szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával, majd tálald melegen.

    A friss koriander és zöldhagyma frissességet és színt ad az ételnek, ami jól kiegészíti a gazdag leves ízét.