A búzalisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a kardamommal és a sütőporral.
A lisztet szitáljuk át, hogy légiesebb legyen a tészta, és elkerüljük a csomókat.
A ghee-t megolvasztjuk, és a cukrot, valamint a mézet hozzáadjuk. Keverjük jól össze.
A méz és a cukor gyorsan feloldódik a meleg ghee-ben, így könnyen keverhetővé válik.
Hozzáadjuk a tejet és a vízben oldott sütőport, majd jól összekeverjük, hogy tészta formát nyerjen.
Ha túl kemény a tészta, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
A tésztát kis golyókká formázzuk, majd laposra nyújtjuk őket.
Ügyeljünk arra, hogy egyenlő méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek.
A tequákat mély forró olajban kisütjük, amíg aranybarnák lesznek.
Ne tegyük túl sokat egyszerre az olajba, hogy ne csökkenjen le a hőmérséklete.
Miután megsültek, papírtörlőn lecsepegtetjük őket, majd még melegen megöntözzük mézzel.
A mézet szobahőmérsékleten keverjük, hogy könnyen eloszlassuk a tésztán.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.