Thekua mézzel egy tálban

Thekua Mézzel

A Thekua egy hagyományos indiai édesség, amelyet különösen a téli hónapokban készítenek. Az édes, fűszeres tészta és a méz tökéletes kombinációja, ami minden falatban egy kis örömöt hoz. Hagyományosan a tésztát kis golyókká formálják, majd sütik meg, és végül mézzel öntözik meg. A tészta lehet kissé ropogós vagy puha, attól függően, hogy milyen vastagra formáljuk a kis süteményeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
50 g Ghee
100 g Cukor
3 ek. Méz
100 ml Tej
1 tk. Kardamom
1 csipet Baking soda
50 g Mandula
2 ek. Tészta sűrítéshez víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a kardamommal és a sütőporral.

    A lisztet szitáljuk át, hogy légiesebb legyen a tészta, és elkerüljük a csomókat.

    2

    A ghee-t megolvasztjuk, és a cukrot, valamint a mézet hozzáadjuk. Keverjük jól össze.

    A méz és a cukor gyorsan feloldódik a meleg ghee-ben, így könnyen keverhetővé válik.

    3

    Hozzáadjuk a tejet és a vízben oldott sütőport, majd jól összekeverjük, hogy tészta formát nyerjen.

    Ha túl kemény a tészta, adjunk hozzá még egy kevés tejet.

    4

    A tésztát kis golyókká formázzuk, majd laposra nyújtjuk őket.

    Ügyeljünk arra, hogy egyenlő méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek.

    5

    A tequákat mély forró olajban kisütjük, amíg aranybarnák lesznek.

    Ne tegyük túl sokat egyszerre az olajba, hogy ne csökkenjen le a hőmérséklete.

    6

    Miután megsültek, papírtörlőn lecsepegtetjük őket, majd még melegen megöntözzük mézzel.

    A mézet szobahőmérsékleten keverjük, hogy könnyen eloszlassuk a tésztán.