Egy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és egy csipet sót.
Fontos, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mert az gátolja a működését. Keverd el a liszttel először.
Üsd bele a tojást, majd öntsd hozzá a tejet és a vizet. Keverd addig, amíg sima, kissé sűrűbb tésztát kapsz.
A tészta állaga legyen olyan, mint a sűrűbb joghurt. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet, ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.
Fedd le a tálat és hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő dolgozzon és a tészta kissé megkeljen.
A pihentetéshez tedd a tálat meleg helyre, például a radiátor közelébe vagy a sütőbe, alacsony hőfokon (kb. 30°C).
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olívaolajat.
A serpenyő legyen megfelelően forró, mielőtt a tésztát beleöntöd. Ha túl forró, a palacsinták megégnek, ha nem elég forró, akkor nem sülnek meg szépen.
Egy evőkanál segítségével adagold a tésztát a serpenyőbe, hogy kis, vastag palacsintákat formálj.
Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, mert akkor a palacsinták összetapadnak.
Süsd a tiganites-t kb. 2 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és közben szükség szerint adj még olajat a serpenyőbe.
A palacsintákat egymásra is rakhatod, amíg sülnek, de takard le őket, hogy ne száradjanak ki.
Tálald a tiganites-t mézzel és egy kevés fahéjjal megszórva, esetleg dióval vagy friss gyümölcsökkel.
A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is. A dió helyett használhatsz más olajos magvakat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.