Tilkut mandulával, frissen szeletelve, karamellizált szezámmagokkal és mandulával

Tilkut mandulával

A Tilkut egy hagyományos indiai édesség, amelyet általában szezámmagból, cukorból és pálmacukorból készítenek. A mandulával készült változata egy különleges ízt ad az ételnek, miközben a ropogós szezámmag és a gazdag ghee tökéletesen összhangba kerülnek. A Tilkut a tél egyik népszerű édessége, amit általában ünnepi alkalmakkor fogyasztanak, de egy hétköznapi édességként is remek választás. Az édes és sós ízek kombinációja igazi élményt nyújt minden falatban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Szezámmag
100 g Pálmacukor
50 ml Víz
100 g Mandula
2 ek. Ghee (clarified butter)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát pirítsd meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Ezután tedd félre, hogy kihűljön.

    A mandulát gyakran keverd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen meg.

    2

    A szezámmagot is enyhén pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben, hogy kihozd a friss ízét. Add hozzá a pálmacukrot és a vizet, majd melegítsd, amíg a cukor feloldódik.

    A szezámmagot nem szabad túlpirítani, mert a keserűség elronthatja az ízét.

    3

    Miután a cukor feloldódott, add hozzá a ghee-t, és keverd össze, amíg a keverék szirupos állagúvá válik.

    A ghee extra gazdagságot ad a Tilkutnak, és segít abban, hogy a szezámmag és mandula ne ragadjon össze.

    4

    Tedd bele a pirított mandulát és a szezámmagot a szirupba, és alaposan keverd össze, hogy minden egyes darabot bevonjon a szirup.

    Figyelj arra, hogy minden mandula és szezámmag jól bevonódjon, mert így egyenletes íz lesz.

    5

    Tedd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és nyomkodd le, hogy egyenletesen eloszoljon. Hagyj neki időt, hogy kihűljön és megdermedjen.

    A keveréket minél egyenletesebben terítsd el, hogy könnyen szeletelhető legyen.

    6

    Amikor a Tilkut megdermedt, vágd kis darabokra, és tálald.