A mandulát pirítsd meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Ezután tedd félre, hogy kihűljön.
A mandulát gyakran keverd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen meg.
A szezámmagot is enyhén pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben, hogy kihozd a friss ízét. Add hozzá a pálmacukrot és a vizet, majd melegítsd, amíg a cukor feloldódik.
A szezámmagot nem szabad túlpirítani, mert a keserűség elronthatja az ízét.
Miután a cukor feloldódott, add hozzá a ghee-t, és keverd össze, amíg a keverék szirupos állagúvá válik.
A ghee extra gazdagságot ad a Tilkutnak, és segít abban, hogy a szezámmag és mandula ne ragadjon össze.
Tedd bele a pirított mandulát és a szezámmagot a szirupba, és alaposan keverd össze, hogy minden egyes darabot bevonjon a szirup.
Figyelj arra, hogy minden mandula és szezámmag jól bevonódjon, mert így egyenletes íz lesz.
Tedd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és nyomkodd le, hogy egyenletesen eloszoljon. Hagyj neki időt, hogy kihűljön és megdermedjen.
A keveréket minél egyenletesebben terítsd el, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Amikor a Tilkut megdermedt, vágd kis darabokra, és tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.