Tiradito ají amarillo szósszal, friss hal, korianderrel és lime-mal díszítve

Tiradito ají amarillo szósszal

A Tiradito egy tradicionális perui étel, amely a friss hal szeleteit édes-savanyú ají amarillo szósszal öntve tálalják. Eredetileg a tengerparti régiókból származik, és a lime és a koriander frissítő hatása adja meg a különleges ízt. Az ají amarillo szósszal történő elkészítés egy igazi kulináris élményt nyújt, amely remekül illik nyári étkezésekhez vagy akár előételként egy ünnepi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss fehér húsú hal (pl. tengeri sügér vagy pisztráng)
2 ek. Ají amarillo paszta
2 db Friss lime
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
1 db Friss chili
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd vékony szeletekre, és tedd egy tálba.

    A halat érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy a szósz jól beszívódjon.

    2

    A lime levét facsard ki, és öntsd a halra, hogy a citromos íz beivódjon. Add hozzá a sót is.

    A friss lime levével való locsolás segíti a hal frissességét és finom ízét.

    3

    A fokhagymát, ají amarillo pasztát, koriandert és a friss chilit tedd egy aprítógépbe, adj hozzá egy kevés vizet, majd pürésítsd össze.

    Ha a chili túl csípős, egy kevés cukorral ellensúlyozhatod a fűszerességet.

    4

    Az elkészült ají amarillo szószt öntsd a halra, és alaposan keverd össze, hogy a hal szeleteit teljesen bevonja a szósz.

    A szósznak friss és enyhén csípős íznek kell lennie, a koriander és lime frissességét kiemelve.

    5

    Tálald a Tiraditót azonnal, friss korianderrel díszítve, és esetleg extra lime szeletekkel a tetején.

    A Tiradito friss állapotban a legfinomabb, de akár hűtve is fogyasztható!