A halat tisztítsd meg, majd vágd vékony szeletekre, és tedd egy tálba.
A halat érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy a szósz jól beszívódjon.
A lime levét facsard ki, és öntsd a halra, hogy a citromos íz beivódjon. Add hozzá a sót is.
A friss lime levével való locsolás segíti a hal frissességét és finom ízét.
A fokhagymát, ají amarillo pasztát, koriandert és a friss chilit tedd egy aprítógépbe, adj hozzá egy kevés vizet, majd pürésítsd össze.
Ha a chili túl csípős, egy kevés cukorral ellensúlyozhatod a fűszerességet.
Az elkészült ají amarillo szószt öntsd a halra, és alaposan keverd össze, hogy a hal szeleteit teljesen bevonja a szósz.
A szósznak friss és enyhén csípős íznek kell lennie, a koriander és lime frissességét kiemelve.
Tálald a Tiraditót azonnal, friss korianderrel díszítve, és esetleg extra lime szeletekkel a tetején.
A Tiradito friss állapotban a legfinomabb, de akár hűtve is fogyasztható!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.