A Tiramisu egy híres olasz desszert, amely az egyik legismertebb és legkedveltebb édesség világszerte. A tiramisu lényege, hogy a babapiskótákat kávéban áztatjuk, majd egy mascarpone sajtból és tejszínből készült krémmel rétegezzük őket. A végeredmény egy selymes, édes desszert, amelyet a kávé és a kakaó kellemesen fűszerez. Az olasz desszert könnyed és frissítő, de rendkívül gazdag ízvilággal rendelkezik. A tiramisu minden alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy családi vacsoráról vagy egy baráti összejövetelről.
Ez az édes és krémes étel igazi élvezetet nyújt mindazoknak, akik szeretik az olasz konyha desszertjeit. Ha egyszer megkóstolod, biztosan új kedvenc desszertté válik.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt elkezded felverni. Használhatsz habfixálót, hogy tartósabb legyen a hab.
A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen keverni. A tejszínhabot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
A kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.
Használj erős, frissen főzött kávét. Ha nem szereted az Amarettót, használhatsz helyette rumot vagy konyakot.
A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávés keverékbe, és egy tál aljára rétegezzük.
A babapiskótákat csak nagyon rövid időre mártsd a kávéba, hogy ne ázzanak el teljesen. Gyorsan forgasd meg, és már tedd is a tálba.
A kávéba mártott piskótákra kenjük a mascarponés krém felét, majd újabb réteg kávés piskóta következik.
A krémet egyenletesen oszlasd el a piskótákon.
A tetejére simítjuk a maradék krémet, és hűtőbe tesszük legalább 4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
A legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben pihenteted a tiramisut, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd a tetejére, hogy ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.