Klasszikus tiramisu, rétegezett babapiskótával és kakaóporral megszórva

Tiramisu

A Tiramisu egy híres olasz desszert, amely az egyik legismertebb és legkedveltebb édesség világszerte. A tiramisu lényege, hogy a babapiskótákat kávéban áztatjuk, majd egy mascarpone sajtból és tejszínből készült krémmel rétegezzük őket. A végeredmény egy selymes, édes desszert, amelyet a kávé és a kakaó kellemesen fűszerez. Az olasz desszert könnyed és frissítő, de rendkívül gazdag ízvilággal rendelkezik. A tiramisu minden alkalomra tökéletes választás, legyen szó egy családi vacsoráról vagy egy baráti összejövetelről.

Ez az édes és krémes étel igazi élvezetet nyújt mindazoknak, akik szeretik az olasz konyha desszertjeit. Ha egyszer megkóstolod, biztosan új kedvenc desszertté válik.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Babapiskóta
250 g Mascarpone sajt
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
1 csomag Vaníliás cukor
200 ml Kávé
2 ek. Amaretto likőr
2 ek. Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejszínt kemény habbá verjük.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt elkezded felverni. Használhatsz habfixálót, hogy tartósabb legyen a hab.

    2

    A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen keverni. A tejszínhabot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    3

    A kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.

    Használj erős, frissen főzött kávét. Ha nem szereted az Amarettót, használhatsz helyette rumot vagy konyakot.

    4

    A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávés keverékbe, és egy tál aljára rétegezzük.

    A babapiskótákat csak nagyon rövid időre mártsd a kávéba, hogy ne ázzanak el teljesen. Gyorsan forgasd meg, és már tedd is a tálba.

    5

    A kávéba mártott piskótákra kenjük a mascarponés krém felét, majd újabb réteg kávés piskóta következik.

    A krémet egyenletesen oszlasd el a piskótákon.

    6

    A tetejére simítjuk a maradék krémet, és hűtőbe tesszük legalább 4 órára, hogy összeérjenek az ízek.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben pihenteted a tiramisut, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    7

    Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.

    A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd a tetejére, hogy ne ázzon el.