Tiramisu naan tálalva

Tiramisu naan

A naan kenyér az indiai konyha egyik legismertebb fogása, amely évezredek óta készül. A tiramisu naan egy különleges, édes változata, amely a kávé és mascarpone gazdag ízét adja a hagyományos naan kenyérnek. A tiramisu és a tészta kombinációja friss és ínycsiklandó élményt nyújt, tökéletes desszertként vagy uzsonnára. Ezt az ételt bárki könnyen el tudja készíteni otthon, hogy egy kis indiai ízt csempésszen az étkezéseibe.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
250 ml Víz
10 g Friss élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
150 ml Joghurt
2 ek. Olaj
2 ek. Kávé
250 g Mascarpone sajt
1 ek. Cocoa por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a kávét főzd le és hagyd lehűlni.

    Erős kávét főzz, hogy a naan íze intenzív legyen. Használhatsz eszpresszót vagy dupla adag kávét.

    2

    A vízhez add hozzá a cukrot és az élesztőt, majd keverd jól össze. Hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    Ellenőrizd, hogy az élesztő aktív-e. Ha nem habosodik, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és új élesztőt kell használnod.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. A liszthez add hozzá az élesztős vizet, joghurtot és az olajat.

    A joghurt segít a naan tésztájának puhábbá tételében. Használj zsíros joghurtot a legjobb eredményért.

    4

    Dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától. A dagasztást érdemes lisztezett felületen végezni.

    5

    Fedd le a tálat egy nedves konyharuhával, és hagyd a tésztát kelni meleg helyen körülbelül 1 órát, amíg duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hely a kikapcsolt sütő, melybe egy tál forró vizet is tehetsz.

    6

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre, majd mindegyiket formázd kis golyókká. Nyújtsd ki őket 1 cm vastagságú körökre.

    A tésztát nyújtás előtt pihentesd pár percig, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    7

    Melegítsd fel egy serpenyőt közepes lángon. Helyezd a tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg buborékok jelennek meg a tetején. Fordítsd meg, és süsd még 1-2 percig a másik oldalán is.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a naan gyorsan átsüljön és puha maradjon. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a naan kemény lehet.

    8

    A megsült naanra csorgass rá a kihűlt kávét, majd halmozd rá a mascarpone sajtot.

    A kávéval ne áztasd el nagyon a naant, mert elázhat. A mascarpone-t előtte vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen kenni.

    9

    Szórd meg kakaóporral, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Tálald melegen.

    Tálalás előtt pár percre tedd a tiramisu naant a sütőbe, hogy a mascarpone kicsit megolvadjon.