Készítsd elő a hozzávalókat: a kávét főzd le és hagyd lehűlni.
Erős kávét főzz, hogy a naan íze intenzív legyen. Használhatsz eszpresszót vagy dupla adag kávét.
A vízhez add hozzá a cukrot és az élesztőt, majd keverd jól össze. Hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Ellenőrizd, hogy az élesztő aktív-e. Ha nem habosodik, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és új élesztőt kell használnod.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. A liszthez add hozzá az élesztős vizet, joghurtot és az olajat.
A joghurt segít a naan tésztájának puhábbá tételében. Használj zsíros joghurtot a legjobb eredményért.
Dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.
A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától. A dagasztást érdemes lisztezett felületen végezni.
Fedd le a tálat egy nedves konyharuhával, és hagyd a tésztát kelni meleg helyen körülbelül 1 órát, amíg duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális hely a kikapcsolt sütő, melybe egy tál forró vizet is tehetsz.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre, majd mindegyiket formázd kis golyókká. Nyújtsd ki őket 1 cm vastagságú körökre.
A tésztát nyújtás előtt pihentesd pár percig, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Melegítsd fel egy serpenyőt közepes lángon. Helyezd a tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg buborékok jelennek meg a tetején. Fordítsd meg, és süsd még 1-2 percig a másik oldalán is.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a naan gyorsan átsüljön és puha maradjon. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a naan kemény lehet.
A megsült naanra csorgass rá a kihűlt kávét, majd halmozd rá a mascarpone sajtot.
A kávéval ne áztasd el nagyon a naant, mert elázhat. A mascarpone-t előtte vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen kenni.
Szórd meg kakaóporral, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Tálald melegen.
Tálalás előtt pár percre tedd a tiramisu naant a sütőbe, hogy a mascarpone kicsit megolvadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.