Tofu omlett, aranybarnára sütve, friss zöldhagymával tálalva.

Tofu omlett

A tofu omlett egy tökéletes tojásmentes alternatíva a hagyományos reggelik szerelmeseinek. A csicseriborsóliszt és a tofu kombinációja egy könnyű, mégis laktató fogást eredményez, amely tele van fehérjével és tápanyagokkal. A kurkuma nemcsak színt ad az ételnek, hanem egészséges is. Ez a recept ideális gyors reggeli vagy könnyű ebéd, amit bárki könnyedén elkészíthet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g kemény tofu
50 g csicseriborsó liszt
100 ml növényi tej
1 ek. olívaolaj
0.5 tk. kurkuma
0.5 tk. fokhagymapor
1 tk.
1 csipet bors
1 szál zöldhagyma
0.5 tk. pirospaprika
0.5 tk. sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut egy villa vagy botmixer segítségével törd össze egy tálban, amíg morzsás állagú lesz.

    A tofu minél morzsásabb, annál jobban fog hasonlítani a tojásrántottára.

    2

    Add hozzá a csicseriborsó lisztet, a növényi tejet, az olívaolajat, a kurkumát, a fokhagymaport, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Keverd össze alaposan, hogy egy sűrű palacsintatésztához hasonló állagot kapj.

    A kurkuma adja az omlett sárga színét. A csicseriborsó liszt helyett használhatsz más lisztet is, de a csicseriborsó liszt adja a legjobb állagot és ízt.

    3

    Aprítsd fel a zöldhagymát, és keverd a masszához. Ha szeretnéd, más zöldségeket is adhatsz hozzá, például apróra vágott paprikát vagy spenótot.

    A zöldségek ízlés szerint variálhatók. A lényeg, hogy apróra vágd őket, hogy könnyen megsüljenek.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd önts bele egy kevés olívaolajat.

    A serpenyő legyen tapadásmentes, különben az omlett könnyen leragad.

    5

    Öntsd a tofu keveréket a serpenyőbe, és egyenletesen terítsd szét, mintha palacsintát készítenél.

    Ha vastagabb omlettet szeretnél, önts több masszát a serpenyőbe.

    6

    Süsd 4-5 percig, amíg az alja aranybarnára pirul, majd egy spatula segítségével óvatosan fordítsd meg, és süsd további 3-4 percig a másik oldalát is.

    Az omlettet óvatosan fordítsd meg, mert könnyen szakad. Ha nem sikerül megfordítani egyben, ne aggódj, az íze ugyanaz lesz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával, és ízlés szerint kínálhatsz mellé friss zöldségeket vagy egy könnyű salátát.

    A tofu omlettet kínálhatod pirítóssal is, vagy akár betöltheted tortilla lapba.