Tofu Satay, grillezett tofu nyársak friss zöldségekkel

Tofu Satay

A tofu satay egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely a délkelet-ázsiai konyhára jellemző pácban marinált tofu nyársakból készül. A tofu, amely a vegetáriánus konyha egyik alapvető alapanyaga, tökéletesen átveszi a fűszerek ízét, miközben megőrzi a szaftos textúráját. A kókusztej, curry por és tahin különleges pácot alkotnak, amely kiemeli a tofu ízét és tökéletesen harmonizál a grillezett változattal. Ez az étel ideális választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a vegán ételek gazdag ízvilágát. Ha szereted a fűszeres fogásokat, adj hozzá egy kis friss chilit a pácba, hogy még izgalmasabbá tedd.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel nyomd ki belőle a felesleges vizet.

    A tofu kinyomkodása segít, hogy jobban átjárja a pác, és a grillezéskor ne engedjen ki felesleges nedvességet.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    Friss gyömbért használj, mivel az intenzívebb ízt ad a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    Ha szereted a fűszeres ételeket, adj hozzá egy kis chiliport, hogy még pikánsabb legyen.

    4

    Tedd a tofu kockákat a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    Minél hosszabb ideig pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a tofut.

    5

    A tofut húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Ha nincs nyársad, használhatsz fém vagy bambusz nyársakat is, de mindenképp gondoskodj arról, hogy a tofu ne csússzon le róluk.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a tofu szépen megpirul és átsül.

    Grillezés közben figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a tofu könnyen kiszáradhat!