A tofut vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel nyomd ki belőle a felesleges vizet.
A tofu kinyomkodása segít, hogy jobban átjárja a pác, és a grillezéskor ne engedjen ki felesleges nedvességet.
A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.
Friss gyömbért használj, mivel az intenzívebb ízt ad a pácnak.
Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.
Ha szereted a fűszeres ételeket, adj hozzá egy kis chiliport, hogy még pikánsabb legyen.
Tedd a tofu kockákat a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.
Minél hosszabb ideig pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a tofut.
A tofut húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.
Ha nincs nyársad, használhatsz fém vagy bambusz nyársakat is, de mindenképp gondoskodj arról, hogy a tofu ne csússzon le róluk.
A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a tofu szépen megpirul és átsül.
Grillezés közben figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a tofu könnyen kiszáradhat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.