Tofu töltelékű katsudon szójaszószos szószban, friss zöldhagymával tálalva

Tofu töltelékű katsudon

A katsudon egy hagyományos japán étel, amely a panírozott és sült húst egy ínycsiklandó szószban tálal. A tofu változata a vegetáriánusok számára ideális, miközben megtartja a klasszikus étel ízvilágát. A tofu belsejében lévő ízek és a szójaszószos szósz tökéletesen harmonizálnak, míg a zöldhagymával való tálalás egy friss, enyhén csípős ízt ad. Ez a változat nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel tofuval készül.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Tofu
100 g Panko zsemlemorzsa
50 g Liszt
2 db Tojás
3 ek. Olívaolaj
3 ek. Sójai szósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
200 ml Víz
1 db Vöröshagyma
1 cm Friss gyömbér
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut préseld ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre.

    Minél jobban préselitek ki a tofut, annál jobban felszívja a fűszereket és a panírt is jobban tapad.

    2

    A tofut mártsd bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko zsemlemorzsába, hogy jól panírozott legyen.

    A panko morzsa adja meg a tökéletes ropogós textúrát, próbáld meg egyenletesen panírozni minden szeletet.

    3

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd a panírozott tofut mindkét oldalon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy elkerüld a panír égését, miközben a tofu belseje szaftos marad.

    4

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és vizet. Keverd simára, és hagyd, hogy a szósz egy kicsit besűrűsödjön.

    A hagymát csak enyhén pirítsd meg, hogy ne égjen meg, hanem karamellizálódjon, így édesebb ízt kap a szósz.

    5

    Amikor a tofu elkészült és a szósz is sűrűsödött, tedd a tofu szeleteket a szószba, és hagyd, hogy 2-3 percig átmelegedjenek a szószban.

    A tofu így átveszi a szósz ízét, de nem szívja magába túlzottan a folyadékot.

    6

    Tálald a tofu szeleteket a szószban, és szórd meg friss zöldhagymával. Tálalj mellé rizst, és élvezd!