A tofut préseld ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre.
Minél jobban préselitek ki a tofut, annál jobban felszívja a fűszereket és a panírt is jobban tapad.
A tofut mártsd bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko zsemlemorzsába, hogy jól panírozott legyen.
A panko morzsa adja meg a tökéletes ropogós textúrát, próbáld meg egyenletesen panírozni minden szeletet.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd a panírozott tofut mindkét oldalon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy elkerüld a panír égését, miközben a tofu belseje szaftos marad.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és vizet. Keverd simára, és hagyd, hogy a szósz egy kicsit besűrűsödjön.
A hagymát csak enyhén pirítsd meg, hogy ne égjen meg, hanem karamellizálódjon, így édesebb ízt kap a szósz.
Amikor a tofu elkészült és a szósz is sűrűsödött, tedd a tofu szeleteket a szószba, és hagyd, hogy 2-3 percig átmelegedjenek a szószban.
A tofu így átveszi a szósz ízét, de nem szívja magába túlzottan a folyadékot.
Tálald a tofu szeleteket a szószban, és szórd meg friss zöldhagymával. Tálalj mellé rizst, és élvezd!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.