Tofus rizs tálalva

Tofus rizs

A tofus rizs egy klasszikus ázsiai ihletésű fogás, amely tökéletes választás azok számára, akik egészséges és fehérjében gazdag vegetáriánus ételt keresnek. A tofu enyhe ízét a szójaszósz és a szezámolaj tökéletesen kiemeli, míg a zöldségek frissességet és ropogósságot adnak az ételhez. Ez a recept gyorsan elkészíthető, laktató és változatosan fűszerezhető, így tökéletes választás mindennapi étkezésekhez vagy különleges alkalmakra egyaránt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
400 ml Víz
150 g Tofu
30 ml Szójaszósz
15 ml Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
50 g Zöldborsó
1 csipet Feketebors
1 ek. Pirított szezámmag
2 db Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A jázmin rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.

    A rizs öblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb lesz. Főzés közben ne keverd, hogy ne törjön össze.

    2

    A tofut vágd kis kockákra, és egy serpenyőben közepes lángon süsd meg szezámolajon, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.

    A tofu sütése előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban megpiruljon. Használj papírtörlőt a nedvesség eltávolításához.

    3

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát.

    A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a maradék szezámolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre.

    A serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy minden hozzávaló elférjen benne anélkül, hogy túl zsúfolt lenne.

    5

    Dobd hozzá a fokhagymát, a sárgarépát és a zöldborsót, majd kevergetve süsd még 3-4 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megég és keserű lesz.

    6

    Öntsd rá a szójaszószt, és keverd össze az alapanyagokat, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszószt fokozatosan adagold, kóstold meg, és csak akkor adj hozzá többet, ha szükséges.

    7

    Add hozzá a főtt rizst és a sült tofut, majd alaposan keverd össze, és süsd további 2-3 percig, hogy minden íz egyenletesen eloszoljon.

    A rizst és a tofut óvatosan keverd össze a zöldségekkel, hogy ne törjön össze.

    8

    Fűszerezd fekete borssal, majd szórd meg pirított szezámmaggal és frissen aprított zöldhagymával tálalás előtt.

    A pirított szezámmag még intenzívebb ízt ad az ételnek. A zöldhagymát csak tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.