Kezdjük a tésztával: a lisztet keverd össze a sóval, majd adj hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze a tésztát, és hagyd pihenni 20 percig.
Ha a tészta túl kemény, egy pici vízzel lágyíthatod.
A tofut törjük össze egy villával, hogy morzsalékos állagot kapjunk. Ha szeretnéd, a tofut enyhén piríthatod is, hogy még ízletesebb legyen.
A tofu pirítása extra ízt ad a levesnek, de ha egyszerűbben szeretnéd, használhatod natúran is.
A fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban olajon megpirítjuk. Adj hozzá a zöldségleves alaplét, és forrald fel.
A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket – ne hagyd, hogy túlzottan megégjen!
A tésztát vedd elő, és kézzel apró darabokra tépd vagy nyújtsd ki vékonyra. A darabokat egyesével tedd a forró levesbe.
Ne aggódj, ha nem minden darab egyforma – az autentikus sujebi éppen a kézzel tépett darabok miatt különleges.
Hozd vissza a levest forráspontig, és főzd a tésztát 8-10 percig, amíg megpuhul. A tofu morzsát is add hozzá, hogy beleolvadjon a levesbe.
Tartsd a levest enyhén forrón, hogy a tészta ne főjön túl puhára!
A végén szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal. Ha szükséges, ízesítheted még egy csipet sóval.
A petrezselyem frissességet ad, míg a bors enyhe pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.