Tofuval készült sujebi leves, kézzel tépett tésztával és friss petrezselyemmel tálalva

Tofuval készült Sujebi

A sujebi egy tradicionális koreai étel, amely egytálételként szolgál. A levesben főtt, kézzel tépett tészta és a tofu különleges, mégis egyszerű ízt biztosít. Az étel a koreai konyhában népszerű, és az évek során sokféle variációt hoztak létre belőle. A tofuval készült sujebi egy finom vegetáriánus alternatívája az eredeti húsos változatoknak. Az étel frissessége és egyszerűsége miatt egy tökéletes választás bármilyen évszakban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
200 g Tofu
200 ml Víz
0.5 tk.
1 ek. Olaj
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Zöldségleves alaplé
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a tésztával: a lisztet keverd össze a sóval, majd adj hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze a tésztát, és hagyd pihenni 20 percig.

    Ha a tészta túl kemény, egy pici vízzel lágyíthatod.

    2

    A tofut törjük össze egy villával, hogy morzsalékos állagot kapjunk. Ha szeretnéd, a tofut enyhén piríthatod is, hogy még ízletesebb legyen.

    A tofu pirítása extra ízt ad a levesnek, de ha egyszerűbben szeretnéd, használhatod natúran is.

    3

    A fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban olajon megpirítjuk. Adj hozzá a zöldségleves alaplét, és forrald fel.

    A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket – ne hagyd, hogy túlzottan megégjen!

    4

    A tésztát vedd elő, és kézzel apró darabokra tépd vagy nyújtsd ki vékonyra. A darabokat egyesével tedd a forró levesbe.

    Ne aggódj, ha nem minden darab egyforma – az autentikus sujebi éppen a kézzel tépett darabok miatt különleges.

    5

    Hozd vissza a levest forráspontig, és főzd a tésztát 8-10 percig, amíg megpuhul. A tofu morzsát is add hozzá, hogy beleolvadjon a levesbe.

    Tartsd a levest enyhén forrón, hogy a tészta ne főjön túl puhára!

    6

    A végén szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal. Ha szükséges, ízesítheted még egy csipet sóval.

    A petrezselyem frissességet ad, míg a bors enyhe pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.