Tofuval töltött palacsinta frissen sütve

Tofuval töltött palacsinta

A tofu nagyszerű fehérjeforrás, amely különösen jól párosítható szójaszósszal és fűszerekkel egy ízletes palacsintatöltelékben. Az ázsiai konyha ihlette recept könnyű, de tápláló fogást kínál, amely vegetáriánus és vegán étrendbe is remekül beilleszthető. Ha egy egészséges és laktató sós palacsintát keresel, ezt mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Tofu (natúr vagy füstölt)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A só segít kiemelni a többi hozzávaló ízét.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz könnyebbé és légiesebbé teszi a palacsintát.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít a lisztnek felszívni a nedvességet, így könnyebb lesz a palacsintát sütni.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta ráragad.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta túl vastag, adj hozzá egy kevés tejet a tésztához.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A serpenyőt minden palacsinta előtt érdemes vékonyan kiolajozni.

    7

    A töltelékhez morzsold össze a tofut egy tálban, hogy apró darabokra essen.

    A tofu morzsolásához használhatsz villát vagy krumplinyomót.

    8

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.

    Ügyelj, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    9

    Add hozzá a tofut, locsold meg szójaszósszal, szórd meg őrölt fekete borssal, és kevergetve süsd 5-7 percig.

    A szójaszósz helyett használhatsz tamarit is, ha gluténmentes változatot szeretnél.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a fűszeres tofuval, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A palacsintákat érdemes melegen tartani, amíg megtöltöd őket.

    11

    Tálald frissen, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem frissességet és színt visz az ételbe.