Togarashi fűszerrel készült zöldségek, korianderrel tálalva

Togarashi zöldségekkel

A togarashi fűszerkeverék egy hagyományos japán fűszer, amely számos zöldséghez és ételhez remekül illik. A zöldségek frissessége és a togarashi fűszer csípős íze tökéletes egyensúlyt alkot. Ez az étel könnyen elkészíthető, és gazdag ízvilága tökéletes választás egy egészséges étkezéshez. A koriander pedig egy friss ízt ad az ételnek, amely tökéletes kiegészítője a fűszeres zöldségeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Togarashi fűszerkeverék
1 db Paprika
1 db Zucchini
2 db Sárgarépa
150 g Gomba
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szójaszósz
1 ág Friss koriander
1 db Lime
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (paprika, zucchini, sárgarépa) tisztítsd meg és vágd kisebb, egyenlő méretű darabokra.

    A zöldségeket próbáld egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel vékonyan.

    A gombát ne áztasd vízben, inkább egy törlőkendővel tisztítsd meg, hogy ne szívjon fel túl sok vizet.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy percig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj rá, hogy csak enyhén piruljon.

    4

    Hozzáadd a zöldségeket és a gombát a serpenyőhöz. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a zöldségek ne égjenek meg, de ne legyen túl vizes.

    5

    Öntsd rá a szójaszószt, majd szórd meg togarashi fűszerkeverékkel, és jól keverd össze.

    A togarashi fűszerkeverék ad egy kis csípős ízt, de ha nem szereted a csípőset, kevesebb is elég belőle.

    6

    Főzd további 2-3 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, egy kis lime levet is facsarhatsz a zöldségekre, hogy frissebb ízt adjon.

    7

    Tálald a zöldségeket friss korianderrel megszórva.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszeres ízeket, és szép színt ad az ételnek.