Töltött miyeokguk tálalva, gazdag tengeri moszattal és tojással

Töltött miyeokguk

A miyeokguk a koreai konyha egyik legismertebb és legkedveltebb levestípusa, amely hagyományosan születésnapokon és különleges alkalmakkor kerül az asztalra. A tengeri moszat gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, így egészséges választás a mindennapi étkezésekhez. A töltött változata, amely sertéshúst és tojást is tartalmaz, gazdagabbá és ízesebbé teszi az ételt, miközben megőrzi a hagyományos koreai leves frissességét és könnyedségét. Ez a leves nemcsak finom, hanem tápláló is, és remek választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Miyeok (tengeri moszat)
300 g Sertéshús darált
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Szezámmagolaj
2 ek. Szójaszósz
1 l Víz
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeokot öblítsd le és áztasd be egy tál vízbe kb. 20 percre, amíg megpuhul.

    A tengeri moszat sokféle formában kapható, mindig figyelj arra, hogy jól áztasd be, hogy teljesen megpuhuljon.

    2

    A fokhagymát és a darált sertéshúst egy serpenyőben, közepes lángon, szezámmagolajban pirítsd meg, amíg a hús meg nem barna.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat a levesnek.

    3

    Add hozzá a vízet és a szójaszószt a húshoz, majd forrald fel.

    A szójaszósz mély ízt ad a levesnek, de ha sósabb ízűt szeretnél, használhatsz több szójaszószt.

    4

    A levest főzd 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha a levest sűrűbbre szeretnéd, főzd tovább, de ha hígabban szereted, adj hozzá több vizet.

    5

    Ezután add hozzá a beáztatott miyeokot, és főzd további 10-15 percig.

    A tengeri moszatnak idő kell, hogy átvegye az ízeket, ezért hagyd főni, amíg minden szépen összeér.

    6

    A tojásokat üsd fel, és verd fel őket. Keverd bele a levesbe, miközben lassan kevergeted, hogy a tojás szálasra főjön.

    A tojás belekeverése teszi gazdagabbá a levest, és szép textúrát ad neki.

    7

    Tálald melegen, és ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.

    Tálalás előtt friss zöldhagymával is megszórhatod, hogy extra friss ízt adjon a levesnek.