A miyeokot öblítsd le és áztasd be egy tál vízbe kb. 20 percre, amíg megpuhul.
A tengeri moszat sokféle formában kapható, mindig figyelj arra, hogy jól áztasd be, hogy teljesen megpuhuljon.
A fokhagymát és a darált sertéshúst egy serpenyőben, közepes lángon, szezámmagolajban pirítsd meg, amíg a hús meg nem barna.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat a levesnek.
Add hozzá a vízet és a szójaszószt a húshoz, majd forrald fel.
A szójaszósz mély ízt ad a levesnek, de ha sósabb ízűt szeretnél, használhatsz több szójaszószt.
A levest főzd 15-20 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha a levest sűrűbbre szeretnéd, főzd tovább, de ha hígabban szereted, adj hozzá több vizet.
Ezután add hozzá a beáztatott miyeokot, és főzd további 10-15 percig.
A tengeri moszatnak idő kell, hogy átvegye az ízeket, ezért hagyd főni, amíg minden szépen összeér.
A tojásokat üsd fel, és verd fel őket. Keverd bele a levesbe, miközben lassan kevergeted, hogy a tojás szálasra főjön.
A tojás belekeverése teszi gazdagabbá a levest, és szép textúrát ad neki.
Tálald melegen, és ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.
Tálalás előtt friss zöldhagymával is megszórhatod, hogy extra friss ízt adjon a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.