A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.
Ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mivel a só gátolja az élesztő működését.
Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen dolgozható legyen.
Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.
A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.
A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg és pürésítsd. A spenótot mosd meg, és egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon a finomra vágott fokhagymával, amíg megpuhul.
A spenótot ne főzd túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagait.
A pürésített burgonyát keverd össze a spenóttal, majd ízesítsd sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint.
Ha szeretnéd, egy kis garam masalát is adhatsz hozzá, hogy autentikusabb ízt kapj.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.
A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.
Minden darab tésztát nyújts ki egyenletes korongokká, majd helyezd a közepébe a burgonyás-spenótos tölteléket. Hajtsd félbe, majd nyújtsd újra ki a tésztát, hogy a töltelék belekerüljön.
A tölteléket ne rakd túl vastagon, hogy a tészta könnyen fel tudja venni a formát.
Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.
A naanokat a száraz serpenyőben süsd, ne használj olajat, hogy a tészta szépen, ropogósan megsüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.