Töltött naan, puha és ínycsiklandó indiai kenyér

Töltött naan (pl. burgonyás, spenótos)

A naan kenyér története az indiai konyhába nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel. A klasszikus naan a tandoori sütőben sül, ami a hagyományos indiai főzés szerves része. A töltött naan, mint a burgonyás vagy spenótos változat, egy újabb kedvelt étel, amely a naan tésztáját töltelékkel gazdagítja, így egy új ízélményt ad a hagyományos naanhoz. Az étel a közép-ázsiai és dél-ázsiai konyhák kedvelt étke, és már az egész világon elterjedt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
1 tk. Cukor
7 g Száraz élesztő
1 tk.
150 ml Joghurt
120 ml Tej
2 ek. Vaj
2 db Burgonya
150 g Spenót
3 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.

    Ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mivel a só gátolja az élesztő működését.

    2

    Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen dolgozható legyen.

    3

    Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.

    A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.

    4

    A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg és pürésítsd. A spenótot mosd meg, és egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon a finomra vágott fokhagymával, amíg megpuhul.

    A spenótot ne főzd túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagait.

    5

    A pürésített burgonyát keverd össze a spenóttal, majd ízesítsd sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint.

    Ha szeretnéd, egy kis garam masalát is adhatsz hozzá, hogy autentikusabb ízt kapj.

    6

    Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.

    A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.

    7

    Minden darab tésztát nyújts ki egyenletes korongokká, majd helyezd a közepébe a burgonyás-spenótos tölteléket. Hajtsd félbe, majd nyújtsd újra ki a tésztát, hogy a töltelék belekerüljön.

    A tölteléket ne rakd túl vastagon, hogy a tészta könnyen fel tudja venni a formát.

    8

    Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.

    A naanokat a száraz serpenyőben süsd, ne használj olajat, hogy a tészta szépen, ropogósan megsüljön.