Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és önts bele egy evőkanál olívaolajat.
A burgonyát próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyszerre süljenek meg.
Add hozzá az édesburgonyát a serpenyőbe, sózd és borsozd, majd süsd 10-12 percig, amíg a burgonya szépen megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Ne keverd túl gyakran, hogy a burgonya kérge ropogós legyen!
Amíg az édesburgonya sül, készítsd el a tostádákat. A ciabattát vágd fel félbevágott szeletekre, és piritós sütőben pirítsd meg őket, amíg aranybarnára sülnek.
A ciabattát ne pirítsd túl, mert akkor kemény és szétmorzsolódik. Inkább figyeld a pirítási időt!
A sült édesburgonyát vedd le a tűzről, és hagyd kicsit pihenni. Közben a fokhagymát apróra vágd, az avokádót pürésítsd egy villával, és keverd hozzá a lime levét.
Az avokádó pürét ne készítsd túl folyóssá, hogy a tostadán jól megmaradjon.
Tedd a pirított ciabatta kenyérre a pürésített avokádót, majd halmozd rá a sült édesburgonyát. A feta sajtot morzsold a tetejére, és szórd meg friss korianderrel.
A koriandert csak tálalás előtt add hozzá, hogy friss maradjon.
Tálald azonnal, ízlés szerint egy kis lime lével és extra korianderrel díszítve.
A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti az avokádót és az édesburgonyát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.