Tostada édesburgonyával, avokádóval és feta sajttal, friss korianderrel díszítve

Tostada édesburgonyával

A tostada édesburgonyával egy hagyományos mexikói étel modern változata, amely tökéletes vegetáriánus étkezés a nap bármely szakában. Az édesburgonya és az avokádó kombinációja különleges ízvilágot ad, amelyet a feta sajt és a friss koriander frissít fel. Az étel egy igazi ínycsiklandó fogás, amely egyszerre tápláló és ízletes. Az avokádó és a lime leve frissességet ad az ételnek, míg a feta sajt különleges karaktert biztosít. Tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Édesburgonya
4 db Ciabatta kenyér
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
100 g Feta sajt
2 ág Friss koriander
1 db Avokádó
1 ek. Lime lé
0.5 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és önts bele egy evőkanál olívaolajat.

    A burgonyát próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyszerre süljenek meg.

    2

    Add hozzá az édesburgonyát a serpenyőbe, sózd és borsozd, majd süsd 10-12 percig, amíg a burgonya szépen megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    Ne keverd túl gyakran, hogy a burgonya kérge ropogós legyen!

    3

    Amíg az édesburgonya sül, készítsd el a tostádákat. A ciabattát vágd fel félbevágott szeletekre, és piritós sütőben pirítsd meg őket, amíg aranybarnára sülnek.

    A ciabattát ne pirítsd túl, mert akkor kemény és szétmorzsolódik. Inkább figyeld a pirítási időt!

    4

    A sült édesburgonyát vedd le a tűzről, és hagyd kicsit pihenni. Közben a fokhagymát apróra vágd, az avokádót pürésítsd egy villával, és keverd hozzá a lime levét.

    Az avokádó pürét ne készítsd túl folyóssá, hogy a tostadán jól megmaradjon.

    5

    Tedd a pirított ciabatta kenyérre a pürésített avokádót, majd halmozd rá a sült édesburgonyát. A feta sajtot morzsold a tetejére, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriandert csak tálalás előtt add hozzá, hogy friss maradjon.

    6

    Tálald azonnal, ízlés szerint egy kis lime lével és extra korianderrel díszítve.

    A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti az avokádót és az édesburgonyát.