Tostón Babbal, pirított kenyér babbal, lime-mal és korianderrel díszítve

Tostón Babbal

A Tostón Babbal egy tradicionális mexikói étel, amely a helyi ízek friss és egyszerű kombinációja. A babot különböző módokon készítik, de a pirított kenyér és a friss lime egyedülállóan frissé és ízletessé varázsolja az ételt. A koriander hozzáadása fokozza a frissességet, míg a lime savanykás íze tökéletesen kiegyensúlyozza a bab gazdag ízét. A Tostón Babbal igazi közkedvelt étel a mexikói háztartásokban, mely a közvetlen és barátságos étkezések elmaradhatatlan része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Babot (konzerv vagy friss)
4 db Fehér kenyér
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 db Paradicsom
1 evőkanál Cilantro
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Füstölt paprika
1 db Zöld chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Közepes lángon süsd őket, hogy ne égjenek meg.

    Ha szereted a kicsit ropogósabb kenyeret, egy kis vajjal is megkenheted a kenyérszeleteket, mielőtt megpirítod.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A zöld chilit is vágd finomra.

    Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a zöld chili mennyiségét, vagy hagyd el.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és zöld chilit. Párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, egy kis sóval ízesítheted a hagymát, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    4

    Add hozzá a babot a serpenyőhöz, és öntsd fel egy kis vízzel, hogy a bab ne legyen túl száraz. Sózd meg, borsozd, és fűszerezd füstölt paprikával. Főzd a babot 10-15 percig.

    Ha a bab nem friss, hanem konzerv, akkor csak melegíteni kell, így elég 5 perc is a főzéshez.

    5

    A pirított kenyérre tedd a babos keveréket, és szórd meg friss korianderrel. Facsard rá lime levét, hogy friss és ízes legyen.

    A koriander frissessége kiemeli a bab ízét, a lime pedig frissítő, savanykás hatást ad az ételnek.

    6

    Tálald az ételt melegen, és ha szeretnéd, még egy kis extra lime levet csorgathatsz rá a tálalás előtt.

    Ez a fogás remek választás egy könnyed étkezéshez, és akár reggelire is kiváló.