A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Közepes lángon süsd őket, hogy ne égjenek meg.
Ha szereted a kicsit ropogósabb kenyeret, egy kis vajjal is megkenheted a kenyérszeleteket, mielőtt megpirítod.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A zöld chilit is vágd finomra.
Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a zöld chili mennyiségét, vagy hagyd el.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és zöld chilit. Párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak.
Ha szeretnéd, egy kis sóval ízesítheted a hagymát, hogy gyorsabban megpuhuljon.
Add hozzá a babot a serpenyőhöz, és öntsd fel egy kis vízzel, hogy a bab ne legyen túl száraz. Sózd meg, borsozd, és fűszerezd füstölt paprikával. Főzd a babot 10-15 percig.
Ha a bab nem friss, hanem konzerv, akkor csak melegíteni kell, így elég 5 perc is a főzéshez.
A pirított kenyérre tedd a babos keveréket, és szórd meg friss korianderrel. Facsard rá lime levét, hogy friss és ízes legyen.
A koriander frissessége kiemeli a bab ízét, a lime pedig frissítő, savanykás hatást ad az ételnek.
Tálald az ételt melegen, és ha szeretnéd, még egy kis extra lime levet csorgathatsz rá a tálalás előtt.
Ez a fogás remek választás egy könnyed étkezéshez, és akár reggelire is kiváló.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.