Tres leches csokoládéval, tejjel átitatott piskóta fehér tányéron

Tres leches csokoládéval

A tres leches – azaz \'három tej\' – sütemény története Latin-Amerikában kezdődött, ahol a sűrített tej, a cukrozott tej és a tejszín kombinációja új szintre emelte az egyszerű piskótát. A recept a 20. században vált népszerűvé, főleg Mexikóban és Dél-Amerika más részein, ahol ünnepi alkalmak elmaradhatatlan desszertjévé vált. A titka a levegős piskóta, amely kiválóan beszívja a háromféle tejes keveréket. Csokoládéval gazdagítva egy extra ízt és gazdagságot ad a klasszikus desszertnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
5 db Tojás
200 g Cukor
200 g Liszt
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
400 ml Sűrített tej
250 ml Sűrű tejszín
50 g Kakaópor
400 ml Sűrített cukrozott tej (kondenz tej)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.

    Használj tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt formát, hogy könnyen kijöjjön a piskóta.

    2

    A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban habosítsd fehéredésig, majd add hozzá a vaníliás cukrot is.

    Legalább 6-8 percig keverd, hogy jó levegős legyen a massza.

    3

    Szitáld bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab.

    Használj spatulát és körkörös mozdulatokat, hogy a tészta könnyű maradjon.

    4

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna lesz.

    Tűpróbával ellenőrizd: ha tisztán jön ki, elkészült.

    5

    Keverd össze egy tálban a sűrített tejet, a sűrű tejszínt és a cukrozott sűrített tejet.

    Használj kézi habverőt, hogy alaposan összekeveredjenek az ízek.

    6

    Ha a piskóta megsült és langyosra hűlt, szurkáld meg egy villával a tetejét sűrűn, majd öntsd rá a tejes keveréket.

    Hagyd állni legalább 2-3 órát, de legjobb egy éjszakára hűtőben, hogy teljesen beszívja.

    7

    A tetejére szórj egy kis extra kakaóport, hogy még gazdagabb ízt adj a süteménynek.

    8

    Tálald a kész tres leches csokoládéval, és élvezd a gazdag, krémes édességet.