Trinxat amb bacallà tálalva, sózott tőkehal, krumpli és káposzta keveréke egy tálban

Trinxat amb bacallà

A Trinxat amb bacallà egy klasszikus katalán étel, melynek története a hegyvidéki falvak konyháiból ered. A katalánok számára a tőkehal nemcsak az ínycsiklandó ételek alapja, hanem kultúrájuk szerves része is. A trinxat egy sűrű, laktató étel, amely tökéletesen illeszkedik a hagyományos téli étkezésekhez. A káposzta és krumpli kombinációja a tőkehal fűszeres ízével egy olyan ínycsiklandó fogást alkot, ami az egész család számára örömet okoz. Az étel rendkívül tápláló, de könnyen variálható, akár más zöldségekkel is elkészíthető.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sózott tőkehal
4 db Krumpli
300 g Káposzta
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat 12-24 órára áztasd be hideg vízbe, hogy a só túlnyomó része kioldódjon belőle. Az áztatás után jól öblítsd le, majd darabold fel kisebb szeletekre.

    A tőkehal áztatása elengedhetetlen, hogy a hal ne legyen túl sós. Ha gyorsan szeretnéd csinálni, használhatsz előre sótlanított tőkehalat is.

    2

    A krumplikat hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket forrásban lévő sós vízbe, és főzd őket, amíg teljesen megpuhulnak, kb. 15-20 percig.

    A krumplit érdemes alaposan megfőzni, hogy könnyen pürésíthető legyen a végén.

    3

    A káposztát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a káposztát. Főzd közepes lángon 10-12 percig, amíg a káposzta megpuhul.

    A káposzta pirítása során figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, adja hozzá egy kis vizet, hogy párolódjon.

    4

    A megfőtt krumplit törd össze egy villával vagy krumplinyomóval. Amikor a káposzta megpuhult, keverd hozzá a tőkehalat és a krumplit, és jól keverd össze.

    A tőkehalnak és a krumplinak érdemes egyenletesen elvegyülnie, hogy a trinxat egy jól összesült ételt alkosson.

    5

    Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és élvezd a friss, ízes trinxatot!

    A petrezselyem frissessége egy extra ízt ad az ételhez. Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet is csepegtethetsz rá a tálaláskor.