A sózott tőkehalat 12-24 órára áztasd be hideg vízbe, hogy a só túlnyomó része kioldódjon belőle. Az áztatás után jól öblítsd le, majd darabold fel kisebb szeletekre.
A tőkehal áztatása elengedhetetlen, hogy a hal ne legyen túl sós. Ha gyorsan szeretnéd csinálni, használhatsz előre sótlanított tőkehalat is.
A krumplikat hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket forrásban lévő sós vízbe, és főzd őket, amíg teljesen megpuhulnak, kb. 15-20 percig.
A krumplit érdemes alaposan megfőzni, hogy könnyen pürésíthető legyen a végén.
A káposztát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a káposztát. Főzd közepes lángon 10-12 percig, amíg a káposzta megpuhul.
A káposzta pirítása során figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, adja hozzá egy kis vizet, hogy párolódjon.
A megfőtt krumplit törd össze egy villával vagy krumplinyomóval. Amikor a káposzta megpuhult, keverd hozzá a tőkehalat és a krumplit, és jól keverd össze.
A tőkehalnak és a krumplinak érdemes egyenletesen elvegyülnie, hogy a trinxat egy jól összesült ételt alkosson.
Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és élvezd a friss, ízes trinxatot!
A petrezselyem frissessége egy extra ízt ad az ételhez. Ha szeretnéd, egy kevés citromlevet is csepegtethetsz rá a tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.