Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.
Az egyenletes sütéshez fontos, hogy a sütő elérje a megfelelő hőmérsékletet.
A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.
A habos állag eléréséhez a tojásoknak szobahőmérsékletűnek kell lenniük.
Add hozzá az olajat, a tejet és a vaníliás cukrot, majd jól keverd el.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, hogy könnyebben elegyedjenek.
A lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze. Az összes száraz hozzávalókat szitálás nélkül is hozzáadhatod, de a szitálás segít elkerülni a csomókat.
A kakaóport is érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen túlkeverve.
A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.
Használj muffin papírokat, hogy könnyen el tudd távolítani a kész cupcake-eket a formából.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a cupcake-eket.
Miután a cupcake teljesen kihűlt, készítsd el a trüffel tölteléket. Az étcsokoládét törd apróra, és olvaszd meg egy tálban. Amikor már folyékony, add hozzá a tejszínt, és keverd simára, hogy krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg, de vigyázz, hogy ne égjen meg. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.
A kész trüffel krémet kanalazd a muffinok közepébe, és simítsd el. Hagyd egy kicsit pihenni, hogy a trüffel töltelék megszilárduljon.
A trüffel krémet hűtőben tárold, hogy gyorsabban megszilárduljon.
Ha szeretnéd, a tetejét díszítheted reszelt csokoládéval, vagy egy kis étcsokoládé darabokkal.
A díszítéshez használhatsz magas kakaótartalmú étcsokoládét a még intenzívebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.