Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.
A tortaformát lisztezheted is a kivajazás után, hogy biztosan ne ragadjon le a tészta.
Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el a tésztát.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sütőport. Fokozatosan add hozzá ezt a keveréket a nedves hozzávalókhoz, felváltva a tejjel, amíg sima tésztát kapsz.
A lisztet és a sütőport szitáld össze, hogy elkerüld a csomósodást. A tejet és a lisztes keveréket felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a liszttel. Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig. Ellenőrizd tűpróbával, hogy megsült-e. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütő hőmérsékletétől függően a sütési idő változhat. Ha a torta teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával. A tűpróba azt jelenti, hogy egy fogpiszkálót szúrsz a torta közepébe, és ha tisztán jön ki, akkor a torta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni.
A trüffelkrémhez melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel. Öntsd rá az apróra vágott étcsokoládéra, és keverd simára. Hűtsd le, majd habverővel keverd krémes állagúra.
A tejszínt ne forrald, mert kicsapódhat. Az étcsokoládé legyen jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalommal. A krémet hűtőben hagyd teljesen kihűlni, mielőtt felvernéd, különben nem fog krémesedni.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a trüffelkrémmel. A tetejét és az oldalát is vond be a krémmel.
A tortát egy hosszú, éles késsel vágd ketté. Ha a torta száraznak tűnik, locsold meg egy kis cukorsziruppal vagy tejszínnel. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.
Szitálj kakaóport a torta tetejére, és díszítsd reszelt csokoládéval vagy csokidíszekkel.
A kakaóport szitálva egyenletesebben tudod eloszlatni a tortán.
Hűtsd a tortát legalább 2 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít abban, hogy a krém megszilárduljon és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.