A vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá a szódát, és keverd össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A szódától könnyedebb és légiesebb lesz a tészta textúrája.
A lisztet szitáld át, majd keverd bele a sütőport és a csipet sót. Egy tálban üsd bele a tojást és add hozzá a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze.
A szita átvitele segít, hogy a liszt ne legyen csomós, így sima tésztát kapsz.
A lisztes keveréket fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez. Keverd alaposan, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.
Az így kapott tésztának sűrűnek, de nem túl keménynek kell lennie.
A kész tésztát tegyük egy habzsákba. A habzsák végét vágd le kb. 2-3 cm-re, hogy könnyen formázhassuk a tulumbákat.
Használhatsz más tésztát is, de a habzsák segít abban, hogy egyenletes formájú tulumbákat készíts.
Hevítsd fel az olajat egy mélyebb serpenyőben, majd óvatosan nyomj ki kis adagokat a tésztából. A tulumbákat pár percig süsd, amíg aranybarna színt kapnak.
A tészta gyorsan sült, ne hagyd őket egyedül, hogy el ne égjenek.
Miután a tulumbák kisültek, vedd őket ki az olajból, és hagyd lecsöpögni egy papírtörlőn.
A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat.
A rózsavizet keverd el egy kis vízzel és cukorral, majd öntsd a tulumbákra, hogy ízesebb és frissítőbb legyen.
A rózsavíz friss, virágos íze különlegessé teszi a tulumbákat, és még jobban illik az édességhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.