Tulumba rózsavízzel, friss és édes sütemények tálalva

Tulumba rózsavízzel

A Tulumba egy hagyományos török édesség, amely a közel-keleti kultúrákban széles körben elterjedt. Az édesség aranybarna, ropogós külseje és puha belseje egyesül, hogy egy ínycsiklandó desszertet hozzon létre. A rózsavíz hozzáadása egy különleges, virágos ízt kölcsönöz a tulumbának, amely egyedülálló frissítő élményt nyújt. A tulumbát eredetileg a török piacokon árulták, és azóta is népszerű édesség maradt minden korosztály számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
250 ml Víz
50 g Cukor
100 ml Szóda (szénsavas víz)
1 l Olaj
1 ek. Rózsavíz
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá a szódát, és keverd össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A szódától könnyedebb és légiesebb lesz a tészta textúrája.

    2

    A lisztet szitáld át, majd keverd bele a sütőport és a csipet sót. Egy tálban üsd bele a tojást és add hozzá a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze.

    A szita átvitele segít, hogy a liszt ne legyen csomós, így sima tésztát kapsz.

    3

    A lisztes keveréket fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez. Keverd alaposan, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    Az így kapott tésztának sűrűnek, de nem túl keménynek kell lennie.

    4

    A kész tésztát tegyük egy habzsákba. A habzsák végét vágd le kb. 2-3 cm-re, hogy könnyen formázhassuk a tulumbákat.

    Használhatsz más tésztát is, de a habzsák segít abban, hogy egyenletes formájú tulumbákat készíts.

    5

    Hevítsd fel az olajat egy mélyebb serpenyőben, majd óvatosan nyomj ki kis adagokat a tésztából. A tulumbákat pár percig süsd, amíg aranybarna színt kapnak.

    A tészta gyorsan sült, ne hagyd őket egyedül, hogy el ne égjenek.

    6

    Miután a tulumbák kisültek, vedd őket ki az olajból, és hagyd lecsöpögni egy papírtörlőn.

    A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat.

    7

    A rózsavizet keverd el egy kis vízzel és cukorral, majd öntsd a tulumbákra, hogy ízesebb és frissítőbb legyen.

    A rózsavíz friss, virágos íze különlegessé teszi a tulumbákat, és még jobban illik az édességhez.