Tumpeng zöldségekkel tálalva, gazdag kókusztejes rizs friss zöldségekkel

Tumpeng zöldségekkel

A tumpeng egy hagyományos indonéz étel, amely gazdag és ínycsiklandó, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakra. A tumpeng a rizst egyedülálló módon készítik, és a friss zöldségekkel töltött tálalás ad neki különleges ízt és megjelenést. Az étel a kókusztej gazdag aromáját és a zöldségek frissességét egyesíti, így tökéletes választás bármilyen különleges étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Rizs
400 ml Kókusztej
100 g Zöldbab
2 db Sárgarépa
2 db Burgonya
100 g Kukorica
1 db Csomózott zöldhagyma
3 db Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Kókuszolaj
1 csomag Tumpeng alap (turmeric rice)
1 csipet
1 db Piros chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd fel főzni a kókusztejjel és egy csipet sóval. Főzd meg körülbelül 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A kókusztej gazdag ízt ad a rizsnek, és teljesen megváltoztatja a szokásos főtt rizs ízét.

    2

    A zöldségeket (zöldbab, sárgarépa, burgonya, kukorica) apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg kókuszolajjal, hozzáadva a zúzott fokhagymát és gyömbért.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék ropogós állagukat és friss ízüket.

    3

    A tumpeng alapot készítsd el a csomagolás utasítása szerint, majd add hozzá a főtt rizst és jól keverd össze.

    A tumpeng alap sárga színű lesz, és a rizsnek egyedülálló színt ad, amely gyönyörűen kiemeli a zöldségekkel készült ételt.

    4

    A pirított zöldségeket és a rizst egy tálba halmozd, majd díszítsd a tetejét friss korianderrel és a piros chili szeletekkel.

    A chili friss, enyhe csípősséget ad az ételhez, de ne használd túl sokat, ha nem szereted a csípős ízeket.