A rizst öblítsd le, majd tedd fel főzni a kókusztejjel és egy csipet sóval. Főzd meg körülbelül 20-25 percig, amíg megpuhul.
A kókusztej gazdag ízt ad a rizsnek, és teljesen megváltoztatja a szokásos főtt rizs ízét.
A zöldségeket (zöldbab, sárgarépa, burgonya, kukorica) apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg kókuszolajjal, hozzáadva a zúzott fokhagymát és gyömbért.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék ropogós állagukat és friss ízüket.
A tumpeng alapot készítsd el a csomagolás utasítása szerint, majd add hozzá a főtt rizst és jól keverd össze.
A tumpeng alap sárga színű lesz, és a rizsnek egyedülálló színt ad, amely gyönyörűen kiemeli a zöldségekkel készült ételt.
A pirított zöldségeket és a rizst egy tálba halmozd, majd díszítsd a tetejét friss korianderrel és a piros chili szeletekkel.
A chili friss, enyhe csípősséget ad az ételhez, de ne használd túl sokat, ha nem szereted a csípős ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.