Túrókrémes palacsinta tálalva

Túrókrémes palacsinta

A túrókrémes palacsinta egy klasszikus magyar étel, amely a túróval töltött palacsinta egyik legfinomabb változata. A túrókrém gazdag, édes íze és a puha, vékony palacsinta tökéletes kombinációja ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel egyedülálló az egyszerűsége és gazdag ízvilága miatt. Eredete a magyar konyhába nyúlik vissza, és minden korosztály számára népszerű étel. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy könnyű reggelire vagy desszertként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
250 g Túró
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj helyett használhatsz vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat is.

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    Ha szeretnéd, a tej egy részét szódavízzel helyettesítheted, így a palacsinta könnyebb lesz.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    Ha mégis csomós lenne a tészta, szűrd át egy szitán.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    A túl sok olaj miatt a palacsinta zsíros lesz, ezért figyelj oda a mennyiségre.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    Ha nem sikerül egyenletesen eloszlatni a tésztát, emeld fel a serpenyőt a tűzről, és úgy forgasd.

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    Amikor a palacsinta széle elkezd felválni a serpenyőtől, ideje megfordítani.

    7

    A túrókrém elkészítéséhez keverd össze a túrót a vaníliás cukorral, és ha szükséges, egy kevés tejjel lazítsd.

    A túrókrémbe keverhetsz mazsolát, reszelt citromhéjat vagy egy kevés tejszínt is.

    8

    Miután kisütötted a palacsintákat, kend meg őket a túrókrémmel, és hajtsd félbe vagy tekerd fel.

    A palacsintákat melegen tartva könnyebben lehet tekerni.

    9

    Tálald a túrókrémes palacsintát, és szórhatsz rá egy kis porcukrot, ha szeretnéd.

    A palacsintát kínálhatod lekvárral, gyümölccsel vagy tejszínhabbal is.