TĂșrĂłkrĂ©mes palacsinta tĂĄlalva

TĂșrĂłkrĂ©mes palacsinta

A tĂșrĂłkrĂ©mes palacsinta egy klasszikus magyar Ă©tel, amely a tĂșrĂłval töltött palacsinta egyik legfinomabb vĂĄltozata. A tĂșrĂłkrĂ©m gazdag, Ă©des Ă­ze Ă©s a puha, vĂ©kony palacsinta tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Az Ă©tel egyedĂŒlĂĄllĂł az egyszerƱsĂ©ge Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄga miatt. Eredete a magyar konyhĂĄba nyĂșlik vissza, Ă©s minden korosztĂĄly szĂĄmĂĄra nĂ©pszerƱ Ă©tel. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ reggelire vagy desszertkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 500 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Cukor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 ek. Olaj
⭕ 250 g TĂșrĂł
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztåjåt: egy tålban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj helyett hasznålhatsz vaníliås cukrot vagy reszelt citromhéjat is.

    2

    A tojåsokat verd fel, majd öntsd hozzå a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszåt kapj.

    Ha szeretnéd, a tej egy részét szódavízzel helyettesítheted, így a palacsinta könnyebb lesz.

    3

    A szåraz hozzåvalókat fokozatosan add hozzå a folyékony hozzåvalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    Ha mégis csomós lenne a tészta, szƱrd åt egy szitån.

    4

    Egy serpenyƑt hevĂ­ts fel közepes lĂĄngon, majd egy kevĂ©s olajat önts bele, Ă©s egy papĂ­rtörlƑvel oszlasd el, hogy csak egy vĂ©kony rĂ©teg olaj maradjon.

    A tĂșl sok olaj miatt a palacsinta zsĂ­ros lesz, ezĂ©rt figyelj oda a mennyisĂ©gre.

    5

    A forrĂł serpenyƑbe önts egy merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt, Ă©s körkörösen eloszlatva kĂ©szĂ­ts egy vĂ©kony palacsintĂĄt.

    Ha nem sikerĂŒl egyenletesen eloszlatni a tĂ©sztĂĄt, emeld fel a serpenyƑt a tƱzrƑl, Ă©s Ășgy forgasd.

    6

    A palacsintĂĄt mindkĂ©t oldalĂĄn 1-2 percig sĂŒsd, amĂ­g szĂ©p aranybarna lesz.

    Amikor a palacsinta szĂ©le elkezd felvĂĄlni a serpenyƑtƑl, ideje megfordĂ­tani.

    7

    A tĂșrĂłkrĂ©m elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez keverd össze a tĂșrĂłt a vanĂ­liĂĄs cukorral, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, egy kevĂ©s tejjel lazĂ­tsd.

    A tĂșrĂłkrĂ©mbe keverhetsz mazsolĂĄt, reszelt citromhĂ©jat vagy egy kevĂ©s tejszĂ­nt is.

    8

    MiutĂĄn kisĂŒtötted a palacsintĂĄkat, kend meg Ƒket a tĂșrĂłkrĂ©mmel, Ă©s hajtsd fĂ©lbe vagy tekerd fel.

    A palacsintåkat melegen tartva könnyebben lehet tekerni.

    9

    TĂĄlald a tĂșrĂłkrĂ©mes palacsintĂĄt, Ă©s szĂłrhatsz rĂĄ egy kis porcukrot, ha szeretnĂ©d.

    A palacsintĂĄt kĂ­nĂĄlhatod lekvĂĄrral, gyĂŒmölccsel vagy tejszĂ­nhabbal is.