A banánokat hámozd meg és vágd fel hosszában két félbe, majd mindegyik felét vágd 3-4 egyenlő darabra.
Ha a banánok túl érettek, könnyen széteshetnek, így érdemes egy kicsit keményebb banánt választani a tálaláshoz.
A filozófiai tészta lapokat terítsd le egy tiszta felületre, és helyezd a banándarabokat a közepére.
Ha a tészta túl száraz, érdemes egy kicsi vizet permetezni rá, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele.
Szórj egy-egy kanál barna cukrot, kókuszreszeléket és fahéjat a banánra. Ezután hajtsd be a tészta két oldalát, majd szorosan tekerd fel.
A cukor karamellizálódik a sütés közben, így egy édes és ropogós réteget ad a turonnak.
A feltekert tésztát egy forró serpenyőben süsd ki aranybarnára, egyenletesen olajban, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalán.
A sütési idő függ az olaj hőmérsékletétől – ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, hogy a tészta ne égjen meg.
Tálald a kész turont melegen, és élvezd a ropogós, édes banánt és a karamellizált cukrot.
A turon legjobban frissen, melegen fogyasztható, de hidegen is remek finomság marad!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.