Turon banánnal, friss és ropogós desszert, barna cukorral és fahéjjal

Turon banánnal

A Turon egy népszerű filippínó desszert, amelyet általában érett banánnal és egyéb édességekkel töltenek meg, majd filozófiai tésztába csomagolnak és kisütnek. A banánok édes-savanykás íze a karamellizált cukor és a ropogós tészta kombinációjával egyedülállóan finom desszertet alkot. A turon hagyományosan utcai árusoknál kapható, de otthon is egyszerűen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Érett banán
8 lap Filozófiai tészta (vagy spring roll tészta)
4 ek. Barna cukor
2 ek. Kókuszreszelék
500 ml Olaj
0.5 tk. Friss fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és vágd fel hosszában két félbe, majd mindegyik felét vágd 3-4 egyenlő darabra.

    Ha a banánok túl érettek, könnyen széteshetnek, így érdemes egy kicsit keményebb banánt választani a tálaláshoz.

    2

    A filozófiai tészta lapokat terítsd le egy tiszta felületre, és helyezd a banándarabokat a közepére.

    Ha a tészta túl száraz, érdemes egy kicsi vizet permetezni rá, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele.

    3

    Szórj egy-egy kanál barna cukrot, kókuszreszeléket és fahéjat a banánra. Ezután hajtsd be a tészta két oldalát, majd szorosan tekerd fel.

    A cukor karamellizálódik a sütés közben, így egy édes és ropogós réteget ad a turonnak.

    4

    A feltekert tésztát egy forró serpenyőben süsd ki aranybarnára, egyenletesen olajban, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalán.

    A sütési idő függ az olaj hőmérsékletétől – ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, hogy a tészta ne égjen meg.

    5

    Tálald a kész turont melegen, és élvezd a ropogós, édes banánt és a karamellizált cukrot.

    A turon legjobban frissen, melegen fogyasztható, de hidegen is remek finomság marad!