A tészta lapokat óvatosan szétválasztjuk, és egy tiszta konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
A filo tésztát mindig gyorsan dolgozd fel, hogy ne száradjon meg, mert akkor törékennyé válik.
A sajtot reszeld le, ha szükséges, és tedd félre. Ha feta sajtot használsz, aprítsd fel kisebb darabokra.
A sajt választása fontos, mivel a mozzarella puhább, míg a feta erőteljesebb ízt ad a turonnak.
A tészta lapokat egyenként nedvesítsd meg egy kis vízzel, majd helyezz rá egy kis reszelt sajtot és szórj rá egy csipet fahéjat.
A fahéj az ételnek egy kellemes édes és fűszeres ízt ad, ami jól illik a sajthoz.
A tésztát óvatosan tekerd fel, hogy egy szoros hengerformát kapj. Az olajban való sütéshez előkészítheted a turonokat, hogy könnyebben süljön.
A tésztát szorosra kell tekerni, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten. A turonokat süsd 2-3 percig, amíg aranybarnára sülnek és ropogósak lesznek.
A turonokat ne zsúfold túl a serpenyőben, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
Miután a turonok megsültek, szedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassák.
A papírtörlő segít abban, hogy a turonok ne legyenek túl olajosak.
A turonokat tálalás előtt szórd meg egy kevés cukorral és szezámmaggal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.