Turon sajttal, ropogós filo tésztás tekercsek sajttal töltve

Turon sajttal

A turon egy hagyományos spanyol étel, amely a filo tészta és a sajt kombinációjával készült. Az eredeti recept a sült édességek közé tartozik, de az évek során számos változata létezik. A sajtos változat különleges ízélményt nyújt, mivel a ropogós tészta és a krémes sajt tökéletes kombinációt alkot. A turon egy egyszerű, de ínycsiklandó étkezés, amelyet édességként vagy egy kis snack-ként is fogyaszthatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 db Tészta lapok (filo tészta)
150 g Sajt (pl. mozzarella vagy feta)
50 g Cukor
2 ek. Víz
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Szezámmag
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tészta lapokat óvatosan szétválasztjuk, és egy tiszta konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

    A filo tésztát mindig gyorsan dolgozd fel, hogy ne száradjon meg, mert akkor törékennyé válik.

    2

    A sajtot reszeld le, ha szükséges, és tedd félre. Ha feta sajtot használsz, aprítsd fel kisebb darabokra.

    A sajt választása fontos, mivel a mozzarella puhább, míg a feta erőteljesebb ízt ad a turonnak.

    3

    A tészta lapokat egyenként nedvesítsd meg egy kis vízzel, majd helyezz rá egy kis reszelt sajtot és szórj rá egy csipet fahéjat.

    A fahéj az ételnek egy kellemes édes és fűszeres ízt ad, ami jól illik a sajthoz.

    4

    A tésztát óvatosan tekerd fel, hogy egy szoros hengerformát kapj. Az olajban való sütéshez előkészítheted a turonokat, hogy könnyebben süljön.

    A tésztát szorosra kell tekerni, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten. A turonokat süsd 2-3 percig, amíg aranybarnára sülnek és ropogósak lesznek.

    A turonokat ne zsúfold túl a serpenyőben, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    6

    Miután a turonok megsültek, szedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassák.

    A papírtörlő segít abban, hogy a turonok ne legyenek túl olajosak.

    7

    A turonokat tálalás előtt szórd meg egy kevés cukorral és szezámmaggal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.