Túrós keksz aranybarna színben, porcukorral megszórva

Túrós keksz

A túrós keksz egy ízletes és egyszerű desszert, amelyet a túró krémes íze és a puha textúra tesz különlegessé. Ez a recept ideális választás bármilyen alkalomra, legyen szó családi nassolásról vagy baráti összejövetelről. A citromhéj és a vanília egy kis extra ízt ad a kekszeknek, amelyek minden falatban tökéletes harmóniát teremtenek. Próbáld ki, és hozd el az otthon melegét az asztalodra ezzel a finomsággal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
150 g Túró
100 g Vaj
100 g Cukor
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor
1 db Citromhéj (reszelt)
2 ek. Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. TIPP: Vajjal kend meg a sütőpapírt, hogy a kekszek ne ragadjanak rá.

    Ha nincs sütőpapír, a tepsit alaposan vajazd ki és lisztezd meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és reszelt citromhéjat.

    A citromhéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, és csak a sárga részét használd, mert a fehér része keserű.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a túrót és a tojást.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen.

    4

    Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, amíg puha tésztát nem kapsz. TIPP: Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    A tésztát ne keverd túl, mert a kekszek kemények lehetnek.

    5

    Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a tepsire. Enyhén lapítsd le őket, hogy kekszformát kapjanak. TIPP: Nedves kézzel könnyebben formázhatók a kekszek.

    A golyókat nyomd le villával, hogy szép mintát kapjanak.

    6

    Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz a szélük. TIPP: Ne süsd túl, hogy a kekszek belül puhák maradjanak.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj a kekszekre, és vedd ki őket, amikor a szélük aranybarna.

    7

    Hűtsd le a kekszeket a tepsiben 5 percig, majd helyezd őket rácsra teljesen kihűlni.

    A kekszek melegen még puhák, de hűlés közben megszilárdulnak.

    8

    Szórd meg porcukorral, és tálald. TIPP: Légmentesen záródó dobozban tárolva több napig is frissek maradnak.

    A kekszeket megszórhatod fahéjas porcukorral is.