TĂŒzes chilis-mĂ©zes cannoli tĂĄlalva

TĂŒzes chilis-mĂ©zes cannoli

A chilis-mĂ©zes Ă©dessĂ©gek keleti Ă©s latin-amerikai konyhĂĄkban is nĂ©pszerƱek, azonban egy olasz klasszikus – a cannoli – formĂĄjĂĄban tĂĄlalva igazĂĄn kĂŒlönleges gasztronĂłmiai Ă©lmĂ©nyt nyĂșjtanak. A ricotta lĂĄgy krĂ©messĂ©gĂ©t a mĂ©z Ă©dessĂ©ge Ă©s a chili csĂ­pƑs karaktere teszi izgalmassĂĄ. Amikor a chili finoman ĂĄtmelegĂ­ti az Ă©des ricottĂĄs krĂ©met, az Ă­zek pĂĄratlan harmĂłniĂĄban talĂĄlkoznak – egy falat, ami egyszerre simogat Ă©s felĂ©breszt. A recept kulcsa a chili mennyisĂ©g pontos eltalĂĄlĂĄsa: a cĂ©l nem a csĂ­pƑssĂ©g, hanem az Ă­zek kiemelĂ©se. A hidegen tĂĄlalt krĂ©mmel Ă©pp csak megcsillan a fƱszeressĂ©g, nem uralja, hanem kiegĂ©szĂ­ti az Ă©dessĂ©get. Ez az Ă­nyenc cannoli ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs kĂŒlönleges vacsorĂĄk lezĂĄrĂĄsakĂ©nt, fƱszeres menĂŒsor vĂ©gĂ©n, vagy ha egyszerƱen szeretnĂ©l valami meglepƑt Ă©s emlĂ©kezeteset kĂ­nĂĄlni – azoknak, akik nem fĂ©lnek kiprĂłbĂĄlni valami Ășj, tĂŒzes kombinĂĄciĂłt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Ricotta sajt
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt chilipehely
⭕ 30 g Porcukor
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 8 db Cannoli tĂ©szta
⭕ 1 ek. Porcukor a szóráshoz
⭕ 1 csipet Chilipehely a dĂ­szĂ­tĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverƑtĂĄlban keverd össze a ricottĂĄt, a porcukrot Ă©s a mĂ©zet, amĂ­g sima, krĂ©mes ĂĄllagĂș keverĂ©ket kapsz. Tipp: ha selymesebb töltelĂ©ket szeretnĂ©l, botmixerrel is ĂĄtkeverheted rövid ideig.

    A ricottĂĄt elƑzƑleg csepegtesd le, hogy ne legyen tĂșl vizes a krĂ©m.

    2

    Add hozzĂĄ a vanĂ­liakivonatot Ă©s az Ƒrölt chiliport, majd alaposan keverd el. Tipp: kezdĂ©skĂ©nt kevesebb chilit hasznĂĄlj, majd Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be az erƑssĂ©get.

    A chiliport Ăłvatosan adagold, mert a cannoli könnyen tĂșl csĂ­pƑs lehet. KĂłstold meg a krĂ©met, mielƑtt a hĂ©jakba töltöd.

    3

    Töltsd a krĂ©met habzsĂĄkba, Ă©s hƱtsd le legalĂĄbb 15 percre, hogy megdermedjen, Ă­gy könnyebb lesz a tĂ©sztĂĄt megtölteni vele. Tipp: hidegen jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒl a krĂ©m struktĂșrĂĄja.

    Ha nincs habzsĂĄkod, egy erƑs zacskĂłbĂłl is kĂ©szĂ­thetsz. VĂĄgd le a sarkĂĄt, Ă©s mĂĄr hasznĂĄlhatod is.

    4

    Töltsd meg a cannoli hĂ©jakat a tĂŒzes mĂ©zes-chilis ricottakrĂ©mmel mindkĂ©t oldalrĂłl. Tipp: csak közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt töltsd meg, hogy a tĂ©szta ropogĂłs maradjon.

    A cannoli héjakat óvatosan töltsd meg, hogy ne törjenek el. A krémet egyenletesen oszlasd el.

    5

    SzitĂĄlj porcukrot a cannolik tetejĂ©re, majd szĂłrj rĂĄjuk kevĂ©s chiliport vagy chilipehely-darĂĄt dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt. Tipp: ne hasznĂĄlj tĂșl sok dĂ­szĂ­tƑ chilit, hogy ne legyen tĂșlsĂĄgosan csĂ­pƑs.

    A porcukrot közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd a cannolikra, hogy ne olvadjon el.

    6

    Tålald a cannolikat elegåns tånyéron, akår egy fƱszeres ételsor végén. Tipp: kivålóan illik mellé egy pohår mézes tea vagy egy citrusos koktél.

    A cannolikat tĂĄlalhatod egy kevĂ©s friss gyĂŒmölccsel, pĂ©ldĂĄul narancs vagy mandarin szeletekkel.