Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A folyadékot lassan adagold, és használj habverőt a csomómentes tészta eléréséhez. Ha mégis marad csomó, szűrd át a tésztát.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben sülnek és kevésbé szakadnak.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Használj palacsintasütőt a tökéletes eredményért.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Az első palacsinta általában nem sikerül tökéletesre, ez a serpenyő bejáratása. Ha a tészta ragad, adj még egy kis olajat a serpenyőbe.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A kész palacsintákat egymásra halmozhatod egy tányéron, és letakarhatod, hogy ne száradjanak ki.
A tzatzikihez reszeld le az uborkát, majd nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
Az uborkát reszelés után sózd meg, és hagyd állni pár percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet. Így kevésbé lesz vizes a tzatziki.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a lereszelt uborkát, az apróra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a fekete borsot.
A tzatzikit érdemes hűtőben pihentetni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kész palacsintákat töltsd meg a tzatziki szósszal, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A palacsintákat feltekerés helyett negyedekbe is hajthatod.
Tálald frissen, extra friss kaporral megszórva.
A tálaláshoz használhatsz uborkaszeleteket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.