Vada Pav, fűszeres burgonyagolyókkal, pirított zsemlében tálalva

Vada Pav

A Vada Pav egy hagyományos indiai étel, amely Bombay utcáin népszerű street foodként vált ismertté. A burgonyagolyók, amelyek különféle fűszerekkel vannak ízesítve, ropogósra sütve kerülnek egy puha zsemlébe. Az étel egyszerű, mégis rendkívül ínycsiklandó és gazdag ízvilágú, amelyet sokszor sriracha szósszal kínálnak. A Vada Pav a tökéletes gyorsétel, amely egyesíti a fűszeres és ropogós ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk. Kurkuma
1 tk. Garam masala
1 tk.
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Chili por
100 g Csicseriborsó liszt
500 g Burgonya püré
500 ml Olaj
4 db Pav (vagy bármilyen puha zsemle)
1 ek. Sriracha szósz (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat főzd meg sós vízben, majd törd össze pürévé.

    A püré készítése előtt a krumplikat meghámozhatod, hogy simább állagot kapj.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a zöld chili pedig vékony karikákra.

    A hagyma és fokhagyma pirítása fokozza az étel aromáját.

    3

    Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és zöld chili karikákat. Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a kurkumát, garam masalát, sót és chili port, majd pirítsuk még 1-2 percig.

    A kurkuma és garam masala különleges, fűszeres ízt ad a tölteléknek.

    4

    A megsült fűszereket keverjük a burgonyapüréhez, majd adjunk hozzá friss koriandert és egy kis vízzel, hogy ne legyen túl sűrű. Jól keverjük össze, majd formáljuk kis golyókká.

    Ha a püré túl ragacsos, egy kis csicseriborsó lisztet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    A csicseriborsó lisztet egy tálban kevés vízzel keverjük sima tésztává. A burgonyagolyókat mártsuk bele ebbe a masszába, majd süssük ki őket forró olajban, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A golyókat ne rakjuk túl sűrűn az olajba, mert akkor nem lesznek egyenletesen ropogósak.

    6

    A pav zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk egy kis vajon, majd a sült vada golyókat belehelyezzük.

    A zsemle belsejét egy kicsit megpirítva jobban tartja a meleg tölteléket.

    7

    Tálaláskor a vada pavot egy kis sriracha szósszal kínálhatjuk.

    A sriracha szósz ad egy kis pikáns ízt, de ha nem szereted a csípős ételeket, akkor kihagyhatod.