A vadrizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.
A vadrizst többször is öblítsd át, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.
Egy közepes méretű lábosban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót és az átmosott vadrizst.
A vadrizs főzési ideje hosszabb, mint a hagyományos rizsé. A megfelelő vízmennyiség kulcsfontosságú.
Főzd közepes lángon, fedő alatt 40-45 percig, amíg a rizs megpuhul és a szemek kinyílnak.
Ne emeld fel a fedőt főzés közben, mert a gőz távozik. Ha a rizs még kemény, adj hozzá egy kevés vizet és főzd tovább.
Ha a rizs elkészült, szűrd le a felesleges vizet, majd keverd össze a vajjal vagy az olívaolajjal.
A vaj vagy olívaolaj segít, hogy a rizs ne ragadjon össze.
Szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal, majd tálald melegen.
A petrezselyem és a bors feldobja az ízét. Kísérletezhetsz más fűszerekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.