Vadrizs tálalva

Vadrizs

A vadrizs egy különleges és tápláló alapanyag, amely Észak-Amerika tavai körül őshonos. Az őslakosok évszázadok óta fogyasztják, és magas tápértéke miatt napjainkban is népszerű alternatívája a hagyományos fehér rizsnek. Képzeld el, ahogy a hosszú szemű vadrizs lassan puhul meg a forró vízben, miközben enyhén diós illata betölti a konyhát. A vadrizs nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, így tökéletes választás egy tápláló étkezéshez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Vadrizs
750 ml Víz
20 ml Vaj vagy olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vadrizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.

    A vadrizst többször is öblítsd át, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.

    2

    Egy közepes méretű lábosban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót és az átmosott vadrizst.

    A vadrizs főzési ideje hosszabb, mint a hagyományos rizsé. A megfelelő vízmennyiség kulcsfontosságú.

    3

    Főzd közepes lángon, fedő alatt 40-45 percig, amíg a rizs megpuhul és a szemek kinyílnak.

    Ne emeld fel a fedőt főzés közben, mert a gőz távozik. Ha a rizs még kemény, adj hozzá egy kevés vizet és főzd tovább.

    4

    Ha a rizs elkészült, szűrd le a felesleges vizet, majd keverd össze a vajjal vagy az olívaolajjal.

    A vaj vagy olívaolaj segít, hogy a rizs ne ragadjon össze.

    5

    Szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal, majd tálald melegen.

    A petrezselyem és a bors feldobja az ízét. Kísérletezhetsz más fűszerekkel is.