Az élesztőt oldd fel a meleg vízben a cukorral, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg felhabosodik.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Túl forró víz elpusztítja az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.
A lisztet, sót, olívaolajat és az élesztős vizet tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta.
Add hozzá a puha vajat, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A vajat fokozatosan add hozzá, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától.
A tésztát tedd egy olívaolajjal kikent tálba, takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1-2 órán keresztül, amíg megduplázódik.
A tálat fedd le konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a tészta.
A megkelt tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne ragadjon le a tepsihez.
Hagyj még 30 percet pihenni a tésztát, hogy keljen egyet, majd előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
Sütés előtt nyomkodj mélyedéseket az ujjaddal a tésztába, és locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, rozmaringgal vagy más fűszerekkel.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
Ha túl gyorsan barnulna a teteje sütés közben, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.