A vajat helyezd egy közepes lábasba, majd közepes lángon kezdd el melegíteni, folyamatosan kevergetve.
A vajat ne hagyd felügyelet nélkül, mert könnyen megéghet. Folyamatos keverés segít abban, hogy a vaj tiszta, arany színű legyen.
A vaníliarudat hosszában vágd fel, majd a belsejét kapard ki egy kis késsel, és add a vajhoz.
Ha nincs vaníliarudad, vaníliakivonatot is használhatsz, de a friss vanília sokkal gazdagabb ízt ad.
Hagyjuk a vajat alacsony hőmérsékleten forrni, miközben a szennyeződések (hab) a felszínre emelkednek. Egy fém kanállal távolítsd el a habot.
Amikor a hab eltűnik, a ghee már majdnem kész. Legyél türelmes, és hagyd, hogy a vaj szép tiszta legyen.
Amikor a ghee sárga arany színűvé válik és a vanília finom illata érződik, távolítsd el a tűzről, és hagyd lehűlni.
A ghee akkor kész, amikor a vaj tisztán, szilárd marad a hűlés után.
Szűrd le a ghee-t egy tiszta gézen vagy szűrőn keresztül egy tiszta edénybe.
Ha szeretnél még tisztább ghee-t, szűrd le kétszer, hogy minden szennyeződést eltávolíts.
Tálald az elkészült vaníliás ghee-t egy üveg edényben, és tárold hűvös, száraz helyen.
A vaníliás ghee több hétig is eltartható, ha jól tárolod, és hűvös helyen tartod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.