Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A pontos hőmérséklet a sütődtől függően változhat. Használj sütőhőmérőt a pontos beállításhoz.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
A sütőport szitáld át a liszttel, hogy elkerüld a csomósodást.
Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
A vajat ne melegítsd túl, csak olvaszd meg. A túl meleg vaj befolyásolhatja a muffin állagát.
Add hozzá a tojásokat egyenként, és alaposan keverd el.
A tojásokat egyesével add hozzá és alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen. Használj szobahőmérsékletű tojásokat, hogy jobban elkeveredjenek.
Felváltva add hozzá a lisztes keveréket és a tejet, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a muffinok kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával.
Ha pontosan szeretnéd adagolni a tésztát, használj fagylaltos kanalat vagy habzsákot.
Süsd a muffinokat 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
Ha a muffinok teteje túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával a sütés felénél.
Hűtsd le a muffinokat a formában néhány percig, majd helyezd őket rácsra teljesen kihűlni.
A rácson való hűtés segít elkerülni, hogy a muffinok alja nedves legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.