Vaníliás-pisztáciás felfújt tálalva

Vaníliás-pisztáciás felfújt

A vaníliás-pisztáciás felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a pisztácia ízes, diós aromáját ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A pisztácia és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Pisztácia
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A pisztáciát törd kisebb darabokra, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A pisztáciát enyhén pirítsd meg sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a pisztáciával.

    A pisztáciát finomra darálva is hozzáadhatod, hogy egyenletesebb legyen az eloszlása.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Ügyelj arra, hogy a tej ne forrjon fel, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    Használj jó minőségű étcsokoládét a gazdagabb ízért.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A kemény hab elengedhetetlen a légies állaghoz. Ne keverd túl, csak óvatosan forgasd össze.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A lisztet óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A formát vajazás után szórd meg liszttel vagy kakaóporral.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a formák méretétől. Figyeld a színt és az állagot.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórj egy kevés pisztáciát a tetejére.

    Tálalás előtt porcukorral is megszórhatod.