Vatapá de peixe com coentro, kókusztejes hal és friss korianderrel tálalva

Vatapá de peixe com coentro

A Vatapá de peixe egy hagyományos brazil étel, amelyet általában halból és kókusztejből készítenek. A koriander és a diófélék friss íze jól harmonizál a gazdag, krémes szószban. Az étel a brazil konyha egyedi fúzióját képviseli, ahol a helyi alapanyagok és ízek keverednek, hogy egy finom és tápláló ételt alkossanak. Az étel gyakran rizssel vagy salátával kerül tálalásra, és a brazíliai étkezések fontos része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal filé (például tőkehal vagy tilápia)
400 ml Kókusztej
2 szelet Pão (kenyér, lehetőleg szikkadt)
50 g Diófélék (például földimogyoró vagy brazil dió)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Lime lé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket darabokra vágjuk, és a fokhagymát, hagymát apróra vágjuk.

    A halat érdemes a legfrissebb állapotában használni, hogy minél ízletesebb legyen az étel.

    2

    A kenyeret áztassuk be egy kevés vízbe, hogy puhábbá váljon, majd a diófélékkel együtt turmixoljuk le simára.

    Ha a diófélék túl nagyok, durvára is darálhatjuk őket, hogy érezhető textúrát adjanak a szósznak.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma és a hagyma pirítása nemcsak az ízét javítja, hanem a szósz alapját is gazdagítja.

    4

    Add hozzá a halat, a kókusztejet, az áztatott kenyeret és a diófélék pépét, majd főzd alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a szósz túl sűrű, egy kis vizet vagy még kókusztejet is adhatunk hozzá.

    5

    Amikor a hal átsült, a lime levét és friss koriandert adj hozzá, és keverd jól össze.

    A lime frissítő íze és a koriander segítenek felderíteni a szósz gazdag, krémes ízét.

    6

    Tálald a vatapá de peixe-t, friss rizssel vagy akár friss salátával.

    A hagyományos brazil étkezés során gyakran rizst kínálnak hozzá, de salátával is frissítő.