A hal filéket darabokra vágjuk, és a fokhagymát, hagymát apróra vágjuk.
A halat érdemes a legfrissebb állapotában használni, hogy minél ízletesebb legyen az étel.
A kenyeret áztassuk be egy kevés vízbe, hogy puhábbá váljon, majd a diófélékkel együtt turmixoljuk le simára.
Ha a diófélék túl nagyok, durvára is darálhatjuk őket, hogy érezhető textúrát adjanak a szósznak.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma és a hagyma pirítása nemcsak az ízét javítja, hanem a szósz alapját is gazdagítja.
Add hozzá a halat, a kókusztejet, az áztatott kenyeret és a diófélék pépét, majd főzd alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha a szósz túl sűrű, egy kis vizet vagy még kókusztejet is adhatunk hozzá.
Amikor a hal átsült, a lime levét és friss koriandert adj hozzá, és keverd jól össze.
A lime frissítő íze és a koriander segítenek felderíteni a szósz gazdag, krémes ízét.
Tálald a vatapá de peixe-t, friss rizssel vagy akár friss salátával.
A hagyományos brazil étkezés során gyakran rizst kínálnak hozzá, de salátával is frissítő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.