Vegán babsaláta friss zöldségekkel tálalva

Vegán babsaláta

A vegán babsaláta egy könnyen elkészíthető, fehérjedús és tápláló étel, amely tele van friss zöldségekkel és fűszeres ízekkel. A vörösbab és a csicseriborsó laktatóvá teszi ezt a fogást, míg a paradicsom, uborka és paprika ropogós frissességet ad neki. Az öntet citrusos és enyhén fűszeres, amely tökéletesen kiegészíti az összetevők természetes ízeit. Ha egy gyors, egészséges és ízletes vegán fogást keresel, ezt a babsalátát érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Vörösbab (konzerv)
200 g Csicseriborsó (konzerv)
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Lilahagyma
2 ek. Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Köménymag (őrölt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörösbabot és a csicseriborsót öblítsd le hideg vízzel, majd hagyd lecsepegni.

    A konzerv babot és csicseriborsót alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót és tartósítószereket.

    2

    A paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát vágd kis kockákra, a lilahagymát aprítsd fel.

    A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy a saláta esztétikusabb legyen.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a babot, csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, paprikát és lilahagymát.

    A salátát érdemes legalább 30 percig hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.

    4

    Aprítsd fel a friss petrezselymet, és szórd a salátára.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy mentát.

    5

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, őrölt köménymagot, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    Az öntethez használhatsz lime levet is a citrom helyett. Kísérletezz a fűszerekkel, például adj hozzá egy csipet csilit a pikánsabb ízért.

    6

    Locsold meg a salátát az öntettel, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen átvegye az ízeket.

    Az öntetet csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a saláta ne ázzon el.

    7

    Hagyd állni a salátát 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald frissen.

    A saláta hűtőben tárolva másnap is finom, de a legjobb frissen fogyasztani.