A vörösbabot és a csicseriborsót öblítsd le hideg vízzel, majd hagyd lecsepegni.
A konzerv babot és csicseriborsót alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót és tartósítószereket.
A paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát vágd kis kockákra, a lilahagymát aprítsd fel.
A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy a saláta esztétikusabb legyen.
Egy nagy tálban keverd össze a babot, csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, paprikát és lilahagymát.
A salátát érdemes legalább 30 percig hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.
Aprítsd fel a friss petrezselymet, és szórd a salátára.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy mentát.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, őrölt köménymagot, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
Az öntethez használhatsz lime levet is a citrom helyett. Kísérletezz a fűszerekkel, például adj hozzá egy csipet csilit a pikánsabb ízért.
Locsold meg a salátát az öntettel, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen átvegye az ízeket.
Az öntetet csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a saláta ne ázzon el.
Hagyd állni a salátát 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald frissen.
A saláta hűtőben tárolva másnap is finom, de a legjobb frissen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.