Vegán bolognai spagetti tálalva friss petrezselyemmel

Vegán bolognai spagetti

A vegán bolognai spagetti egy egészséges és tápláló alternatíva az olasz klasszikus bolognai szószhoz. A lencse tökéletesen helyettesíti a darált húst, miközben gazdag textúrát és fehérjetartalmat ad az ételnek. Ez a fogás nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető, és tökéletes választás azok számára, akik növényi alapú étrendet követnek, vagy csak szeretnék feldobni a hétköznapi étkezéseiket egy új csavarral. Tálald frissen főzött spagettivel, és élvezd a laktató és ízletes ételt, amely biztosan mindenki kedvence lesz az asztalnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Spagetti (teljes kiőrlésű vagy hagyományos)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 db Zellerszár
400 g Konzerv paradicsom (darabolt)
2 ek. Paradicsompüré
200 g Lencse (főtt vagy konzerv)
30 ml Olívaolaj
1 tk. Bazsalikom (szárított)
1 tk. Oregánó (szárított)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
5 g Friss petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és főzd meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és tedd félre.

    A vízbe tegyél egy kevés olajat, hogy a tészta ne ragadjon össze. A főzővízből tegyél félre egy keveset, amivel a szószt szükség esetén hígíthatod.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellerszárat apró darabokra.

    A zöldségek egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy egyszerre puhuljanak meg.

    3

    Hevíts olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten, és párold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zellerszárat, és főzd 5-7 percig, amíg kissé megpuhulnak.

    A sárgarépa és a zeller adja a bolognai szósz alapját, ne hagyd ki!

    5

    Keverd bele a darabolt konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a főtt lencsét, a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a borsot. Forrald fel, majd alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig.

    A lencse helyett használhatsz apró kockákra vágott gombát is. A paradicsomszósz minősége nagyban befolyásolja a végeredményt, válassz jó minőségűt.

    6

    Kóstold meg a szószt, és szükség szerint ízesítsd tovább. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.

    Egy kevés cukor hozzáadásával kiegyensúlyozhatod a paradicsom savasságát. Ha van otthon, adj hozzá egy kis vörösbort is a még gazdagabb ízért.

    7

    Tálald a spagettit a lencsés bolognai szósszal. Szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és kínálhatod vegán parmezánnal.

    A tésztát közvetlenül a serpenyőbe is teheted a szósszal, és ott összeforgathatod.