Vegán Capricciosa pizza növényi alternatívákkal tálalva

Vegán Capricciosa pizza (növényi alternatívákkal)

A Vegán Capricciosa pizza egy modern változata a klasszikus olasz pizzának, amelyet teljes egészében növényi alapanyagokból készítünk. A vegán mozzarella, növényi sonka és friss zöldségek ízletes harmóniát teremtenek, miközben egy fenntarthatóbb és egészségesebb alternatívát kínálnak. Ez a pizza ideális választás a vegán konyha kedvelőinek, és tökéletes egy könnyed vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Az autentikus olasz ízek vegán újragondolása garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vegán pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Növényi mozzarella
100 g Vegán sonka
100 g Friss gomba
50 g Fekete olívabogyó
50 g Articsókaszív
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap használata itt is előnyös, de ha nincs, a sütőlemez is megteszi. Fontos a magas hőfok a ropogós tésztához.

    2

    Nyújtsd ki a vegán pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A vegán tészták néha ragacsosabbak lehetnek, ezért érdemes lisztezett felületen dolgozni. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    A széleken hagyott üres rész sütés közben ropogósra sül, és szép keretet ad a pizzának.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt növényi mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott vegán sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.

    A növényi sajtok olvadási tulajdonságai eltérhetnek a hagyományos sajtoktól, ezért érdemes olyat választani, ami jól olvad. A feltéteket ne pakold túl sűrűn, hogy a pizza egyenletesen süljön át.

    5

    Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval, hogy az ízek harmonizáljanak.

    Friss bazsalikommal is megszórhatod sütés után a még intenzívebb ízélményért.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a növényi sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.

    Nézd gyakran a pizzát, a növényi sajt hamarabb megéghet. Ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a vegán Capricciosa pizza friss és gazdag ízét!

    Kínálhatsz mellé vegán fokhagymás mártogatóst is.