Mosd meg a cukkinit, és vágd kisebb darabokra. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.
A cukkinit nem szükséges meghámozni, ha zsenge.
Egy nagy edényben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és a fokhagymát, amíg illatosak lesznek.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a cukkinit, és pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.
A cukkinit ne pirítsd túl, mert akkor szétesik.
Öntsd rá a zöldségleves alaplét, és főzd 15 percig közepes lángon, amíg a cukkini teljesen megpuhul.
Ha nincs zöldségleves alapléd, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.
Add hozzá a kókusztejet, és botmixerrel pürésítsd a levest, amíg sima állagot nem kapsz. Ízesítsd sóval és borssal.
A kókusztej helyett használhatsz más növényi tejet is, például mandulatejet vagy zabtejet.
Egy kis serpenyőben pirítsd meg a maradék fokhagymát olívaolajon, amíg aranybarna lesz.
A fokhagymát folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.
Tálaláskor szórd meg a levest friss petrezselyemmel és pirított fokhagymával. Az ételt melegen kínáld.
A pirított fokhagyma helyett használhatsz pirított tökmagot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.