Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, vagy béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a darált diót.
A száraz hozzávalókat érdemes egy szitán átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Egy másik edényben keverd össze a növényi tejet, a kókuszolajat, a cukrot, az almapürét és a vaníliakivonatot.
A kókuszolaj legyen olvasztott, de ne forró, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalóhoz.
Lassan adagold hozzá a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd simára.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyelj a tortára, és végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt a krémet elkészíted.
A tortát rácson hagyd hűlni, hogy a levegő áramolhasson körülötte.
Verd fel a növényi alapú tejszínt, majd keverd hozzá a porcukrot, hogy könnyű, krémes állagot kapj.
A növényi alapú tejszínt hűtőből kivéve, közvetlenül a felverés előtt használd, hogy jobban felverődjön.
Egyenletesen kend rá a krémet a kihűlt torta tetejére.
Használj spatulát vagy kést a krém egyenletes eloszlatásához.
Szórd meg aprított dióval, majd hűtsd legalább 1 órán át.
A diót előzőleg pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.
Szeletelve tálald, és élvezd a könnyed, fűszeres vegán diótortát!
Tálalás előtt szórd meg a tetejét porcukorral vagy kakaóporral a látványosabb eredményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.