Vegán paella zöldségekkel tálalva

Vegán paella zöldségekkel

A vegán paella egy fantasztikus alternatívája a hagyományos spanyol rizses ételnek, amelyet eredetileg tenger gyümölcseivel vagy csirkével készítenek. Ebben a változatban a friss zöldségek és az autentikus spanyol fűszerek együttesen hozzák létre azt az ízvilágot, amely a mediterrán konyhát olyan különlegessé teszi. A füstölt paprika és a kurkuma mély, gazdag színt és ízt kölcsönöz a paellának, míg a zöldborsó és a paprika frissességet ad hozzá. Ha egy könnyen elkészíthető, mégis különleges vegán főételt keresel, a vegán paella tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Paella rizs (Arborio vagy Bomba)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Kaliforniai paprika (piros)
1 db Cukkini
100 g Zöldborsó
2 db Paradicsom
750 ml Zöldségleves alaplé
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Kurkumapor
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem (tálaláshoz)
1 db Citrom (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikát, cukkinit és paradicsomot vágd kisebb kockákra.

    A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy paella serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg benne a hagymát közepes lángon 3-4 percig.

    A paella serpenyő a legjobb választás, de egy nagy serpenyő is megteszi. Fontos, hogy a serpenyő alja vastag legyen, hogy a rizs ne égjen le.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a füstölt paprikát, majd keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A füstölt paprika adja a paella jellegzetes ízét, ne hagyd ki!

    4

    Tedd bele a paprikát és a cukkinit, majd pirítsd további 5 percig, hogy kissé megpuhuljanak.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségek ne égjenek le! Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy zöldséglevest.

    5

    Add hozzá a paradicsomot és a rizst, majd keverd össze, hogy a rizs jól bevonódjon az ízes olajjal és fűszerekkel.

    A paella rizs (bomba rizs) a legjobb választás, mert jól szívja fel a folyadékot, de más rövid szemű rizs is használható.

    6

    Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, keverd el, majd alacsony-közepes lángon főzd fedő nélkül kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul és magába szívja az alaplevet.

    Fontos, hogy a rizst ne kevergesd túl sokat, mert akkor kemény lesz. Hagyd, hogy magától szívja fel az alaplevet.

    7

    Közben keverd hozzá a kurkumát, a sót és a borsot, hogy a paella színe és íze tökéletes legyen.

    A kurkuma adja a paella szép sárga színét.

    8

    Az utolsó 5 percben add hozzá a zöldborsót, és óvatosan keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljon.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, ne főzd túl, mert könnyen szétesik.

    9

    Ha a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig.

    A pihentetés alatt a rizs tovább puhul és az ízek jobban összeérnek.

    10

    Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálj mellé citromszeleteket, hogy mindenki saját ízlése szerint adhasson hozzá frissességet.

    A citromlé kiemeli a paella ízeit és frissességet kölcsönöz neki.