Vegán sült rizs zöldségekkel, frissen tálalva egy wokban.

Vegán sült rizs zöldségekkel

A sült rizs az ázsiai konyha egyik legismertebb étele, amelyet különböző variációkban készítenek el világszerte. Ez a vegán verzió tökéletes egytálétel, tele friss zöldségekkel és ízletes fűszerekkel. Az előző nap megfőzött rizs a legjobb alap, mivel nem lesz ragacsos, és tökéletes állagú sült rizst kapunk. Ideális választás egy gyors, tápláló vacsorához vagy ebédhez, amely bármilyen alkalomra megfelel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g rizs
400 ml víz
1 db sárgarépa
100 g zöldborsó
1 db kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. szójaszósz
1 ek. szezámolaj
2 ek. olívaolaj
1 tk. gyömbér
1 tk.
1 csipet bors
2 szál zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst a vízben, majd hagyd teljesen kihűlni. A legjobb eredmény érdekében egy éjszakán át hűtőben pihentesd.

    A legjobb, ha előző nap megfőzöd a rizst, és a hűtőben hagyod állni. Ez segít, hogy a rizs ne legyen ragacsos sütés közben.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, és a kaliforniai paprikát. A sárgarépát vágd vékony csíkokra.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig.

    A wok használata ideális, mert egyenletesen oszlatja el a hőt. Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a kaliforniai paprikát, majd pirítsd további 3-4 percig, amíg kissé megpuhulnak.

    A keményebb zöldségeket, mint a sárgarépa, először add hozzá, hogy legyen idejük megpuhulni.

    5

    Szórd bele a zöldborsót és a reszelt gyömbért, majd keverd össze az egészet.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, ne olvaszd ki előtte, hanem közvetlenül a serpenyőbe tedd.

    6

    Adj hozzá a kihűlt rizst, majd locsold meg szójaszósszal és szezámolajjal. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig, hogy minden íz összeérjen.

    Ne tegyél egyszerre túl sok rizst a serpenyőbe, mert akkor nem fog pirulni, hanem párolódni. A szezámolajjal óvatosan bánj, mert intenzív íze van.

    7

    Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

    A szójaszósz sóssága miatt először kóstold meg, mielőtt sót adnál hozzá.

    8

    Tálalás előtt szórd meg aprított zöldhagymával a friss ízekért.

    A zöldhagyma helyett koriandert is használhatsz a friss ízekért.