Veggie Gimbap, frissen készítve zöldségekkel és avokádóval

Veggie Gimbap

A gimbap egy hagyományos koreai étel, amelyet főként rizsből, nori algából és különböző töltelékekből készítenek. A veggie gimbap vegán változata friss zöldségekkel, avokádóval és szezámmaggal gazdagítva egy ínycsiklandó, tápláló ételt eredményez, amely tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. A friss zöldségek és az avokádó krémessége egyensúlyban van a nori ropogósságával, így minden falat egy élvezet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizs
5 lap Nori (szárított tengeri alga)
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 db Avokádó
50 g Friss spenót
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Fehérborecet
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd főzd meg a csomagolás szerint.

    A rizst főzd le úgy, hogy kissé ragadós legyen, így könnyebben fel lehet tekerni.

    2

    A sárgarépát és az uborkát vékony csíkokra vágd. Az avokádót szintén szeleteld fel vékony csíkokra.

    A zöldségeket igyekezz egyformán vágni, hogy a tekercsek szép és egyenletesek legyenek.

    3

    A spenótot forrázd le forró vízzel, majd tedd hideg vízbe, hogy megőrizze szép zöld színét. Nyomkodd ki a felesleges vizet.

    A spenótot ne főzd túl, csak pár másodpercig forrázd le, hogy roppanós maradjon.

    4

    A főtt rizst keverd össze szezámolajjal, fehérborecettel, sóval és fekete borssal.

    A szezámolaj és az ecet segít kiemelni a rizs ízét, így a gimbap gazdagabb lesz.

    5

    Tedd ki egy bambuszkosárra vagy gimbap szőnyegre a nori lapot, és a szélét hagyj egy kis üres helyen.

    A nori lapot fényes oldalával felfelé tedd, hogy jól tapadjon a rizs.

    6

    A nori közepére egyenletesen oszlasd el a rizst, majd helyezd rá a zöldségeket és az avokádót.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, különben nehezebb lesz feltekerni.

    7

    A nori lapot kezdd el feltekerni a rizs és a töltelék köré, majd óvatosan szorítsd össze.

    Ha nem ragad a nori, egy kevés vízzel áztathatod a szélét, hogy jobban záródjon.

    8

    A kész tekercseket vágd fel kb. 2 cm széles darabokra.

    A vágáshoz használj éles késet, hogy a tekercsek ne essen szét.

    9

    Szórd meg szezámmaggal és tálald frissen, akár egy szójaszószba mártva.

    A szezámmag extra ropogósságot ad, míg a szójaszósz ínycsiklandó kiegészítő.