Frissen sĂŒlt, ropogĂłs gofri tĂĄlalva

VilĂĄgbajnok Gofri

A gofri eredetileg BelgiumbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©des reggeli Ă©tel vilĂĄgszerte. A belga gofri vastagabb, ropogĂłsabb, Ă©s tökĂ©letes alapja lehet bĂĄrmilyen feltĂ©tnek – legyen az friss gyĂŒmölcs, tejszĂ­nhab vagy csokolĂĄdĂ©. Az elsƑ gofrisĂŒtƑk mĂĄr a közĂ©pkorban megjelentek, Ă©s azĂłta is a reggelizƑasztalok sztĂĄrjai maradtak. Ha egyszer elkĂ©szĂ­ted ezt a vilĂĄgbajnok receptet, garantĂĄltan mindig ezt akarod majd enni reggelire!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 300 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 60 g Olvasztott vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sĂŒtƑport, a cukrot, a vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk. Ez biztosĂ­tja, hogy az összetevƑk egyenletesen oszoljanak el a tĂ©sztĂĄban.

    HasznĂĄlj szitĂĄt a liszthez, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    2

    A tojĂĄsokat egy mĂĄsik tĂĄlban enyhĂ©n felverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tejet Ă©s az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjĂŒk, hogy a nedves hozzĂĄvalĂłk teljesen elegyedjenek.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a vaj nem forrĂł, mielƑtt hozzĂĄadod a tojĂĄshoz, mert megsĂŒtheti.

    3

    A nedves hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz öntjĂŒk, miközben folyamatosan keverjĂŒk. Fontos, hogy ne keverjĂŒk tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor a gofri nem lesz könnyƱ Ă©s levegƑs.

    A tĂ©sztĂĄt csak addig keverd, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen hogy nedvesek lesznek. A csomĂłk nem feltĂ©tlenĂŒl jelentenek problĂ©mĂĄt.

    4

    A gofrisĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk, majd egy kevĂ©s olajjal vagy vajjal megkenjĂŒk, hogy a gofri ne ragadjon le.

    A gofrisĂŒtƑt alaposan melegĂ­tsd elƑ, mielƑtt beletennĂ©d a tĂ©sztĂĄt.

    5

    Egy merƑkanĂĄllal a tĂ©sztĂĄbĂłl annyit öntĂŒnk a sĂŒtƑbe, hogy az egyenletesen elterĂŒljön, majd 3-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    Ne nyisd ki a gofrisĂŒtƑt sĂŒtĂ©s közben, mert a gofri összeeshet.

    6

    A kĂ©sz gofrikat rĂĄcsra tesszĂŒk hƱlni, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha maradjon.

    A gofrikat ne tedd egymåsra, mert bepåråsodnak és elveszítik a ropogóssågukat.