Mosd meg a vörösáfonyát, és készítsd elő a narancslét és a reszelt narancshéjat.
A narancshéjat alaposan mosd meg, és csak a külső, színes részét reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet.
Egy közepes lábosban keverd össze a narancslevet, a vizet, a mézet és a barnacukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Keverd folyamatosan, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.
Add hozzá a vörösáfonyát, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget, majd keverd össze alaposan.
Az őrölt fűszerek helyett használhatsz egész fahéjat és szegfűszeget is, de azokat a főzés végén el kell távolítani.
Főzd a keveréket 10-12 percig alacsony lángon, amíg az áfonyák megpuhulnak és kissé szétesnek.
Figyelj oda, hogy ne égjen le, és időnként keverd meg.
Hűtsd le a mázat, majd botmixerrel pürésítsd, hogy sima állagot kapj.
A forró mázat ne pürésítsd, mert fröcskölhet. A hűtés után könnyebb és biztonságosabb a pürésítés.
Tálald húsokhoz, sajtokhoz vagy desszertekhez, vagy tárold sterilizált üvegben hűtőszekrényben.
A sterilizált üvegben tárolt máz hosszabb ideig eláll a hűtőben. A sterilizáláshoz forrald ki az üveget és a tetejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.