Szeleteld fel vékonyra a puha főtt sertéshúst, vágd fel a shiitake gombát, karikázd a zöldhagymát, reszeld le a gyömbért, zúzd össze a fokhagymát, és a főtt tojásokat vágd félbe.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a sertéscsont alaplevet közepes lángon. Amikor elkezd gyöngyözni, add hozzá a szójaszószt, fokhagymát és gyömbért. Főzd 5 percig.
Add hozzá a shiitake gombát, majd főzd további 5 percig, hogy az ízek szépen összeérjenek. Tipp: a gombát ne főzd túl, különben elveszíti ruganyosságát.
Közben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.
Tedd a főtt ramen tésztát tálakba, és öntsd rá a forró sertéses alaplevet. Helyezd rá a shiitake gombát, a szeletelt sertéshúst és a félbevágott tojásokat.
Szórd meg zöldhagymával, helyezz rá fél nori lapot, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A wakayama stílusban a sertéshús lehet kissé zsírosabb, így még gazdagabb lesz az ízvilág.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.