Wakayama ramen tálalva szójaszószos sertés alaplével

Wakayama Ramen (sertés+szójaszósz kombináció)

A Wakayama ramen Japán Kansai régiójából származik, és különlegességét a sertéscsont alaplé és szójaszósz kombinációja adja. Ez a keverék egyedülállóan gazdag és mély ízt eredményez, amely a régió ramenkultúrájának egyik alapköve. Amikor a forró, szójaszószos alaplé összeolvad a sertéshús gazdag aromájával, a gőzölgő illatok azonnal egy tradicionális japán ramenbár hangulatát idézik. Tipp: A wakayama ramen autentikus ízéhez használj előző nap puhára főzött sertéshúst, amelyet vékony szeletekre vághatsz és a forró levesben gyorsan átmelegíthetsz. Ez a ramen tökéletes egy tartalmas, lélekmelegítő vacsorához vagy hétvégi ramenélményhez – klasszikus, erőteljes ízvilággal, amelyet minden ramenrajongónak érdemes megkóstolni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
790 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Sertéscsont alaplé
30 ml Szójaszósz
150 g Sertésszelet (puhára főzve, vékonyra vágva)
2 db Főtt tojás
1 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
80 g Shiitake gomba
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Szeleteld fel vékonyra a puha főtt sertéshúst, vágd fel a shiitake gombát, karikázd a zöldhagymát, reszeld le a gyömbért, zúzd össze a fokhagymát, és a főtt tojásokat vágd félbe.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a sertéscsont alaplevet közepes lángon. Amikor elkezd gyöngyözni, add hozzá a szójaszószt, fokhagymát és gyömbért. Főzd 5 percig.

    3

    Add hozzá a shiitake gombát, majd főzd további 5 percig, hogy az ízek szépen összeérjenek. Tipp: a gombát ne főzd túl, különben elveszíti ruganyosságát.

    4

    Közben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    5

    Tedd a főtt ramen tésztát tálakba, és öntsd rá a forró sertéses alaplevet. Helyezd rá a shiitake gombát, a szeletelt sertéshúst és a félbevágott tojásokat.

    6

    Szórd meg zöldhagymával, helyezz rá fél nori lapot, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A wakayama stílusban a sertéshús lehet kissé zsírosabb, így még gazdagabb lesz az ízvilág.