A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. Adjuk hozzá a sót és keverjük jól össze.
A liszt szitálása biztosítja, hogy a puding tésztája könnyed és légies legyen.
Öntsük hozzá a növényi tejet, a vizet és az olívaolajat, majd keverjük össze sima tésztává.
A tészta legyen sűrű, de még könnyen folyékony. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Egy mufin sütőformát vékonyan kenjünk meg olívaolajjal, és helyezzük a formákat a sütőbe, hogy az olaj jól felmelegedjen.
Fontos, hogy a sütőformák forróak legyenek, amikor beleöntjük a tésztát, hogy a puding gyorsan feljöjjön és ropogós legyen.
Miután a formák felmelegedtek, öntsük bele a tésztát, de ne töltsük túl, mert a pudingok sütés közben megnőnek.
A tésztát gyorsan öntsd bele, különben az olaj túlzottan kihűlhet, és nem érhetjük el a kívánt puffadást.
Süssük 20-25 percig, amíg a pudingok szép aranybarnák lesznek és megemelkednek.
Ne nyitogasd túl gyakran a sütő ajtaját, mert a pudingok összejöhetnek és nem kelnek fel megfelelően.
Miután kész, tálald azonnal, mivel a Yorkshire pudding gyorsan összeesik, ha kihűl.
Ez a puding a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, például egy vegán pörkölttel vagy zöldséges szószokkal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.