Vegán Yorkshire pudding tálalva, szép aranybarna színben

Yorkshire pudding vegán módra

A Yorkshire pudding hagyományosan Anglia egyik legismertebb étke, melyet pörköltek mellé tálalnak. A vegán változat a hagyományos receptet növényi alapú összetevőkkel készíti el, így még azok számára is elérhető, akik vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
200 ml Növényi tej (pl. mandula, szója)
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
100 ml Víz
1 tk. Pörkölt fűszerek (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. Adjuk hozzá a sót és keverjük jól össze.

    A liszt szitálása biztosítja, hogy a puding tésztája könnyed és légies legyen.

    2

    Öntsük hozzá a növényi tejet, a vizet és az olívaolajat, majd keverjük össze sima tésztává.

    A tészta legyen sűrű, de még könnyen folyékony. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.

    3

    Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Egy mufin sütőformát vékonyan kenjünk meg olívaolajjal, és helyezzük a formákat a sütőbe, hogy az olaj jól felmelegedjen.

    Fontos, hogy a sütőformák forróak legyenek, amikor beleöntjük a tésztát, hogy a puding gyorsan feljöjjön és ropogós legyen.

    4

    Miután a formák felmelegedtek, öntsük bele a tésztát, de ne töltsük túl, mert a pudingok sütés közben megnőnek.

    A tésztát gyorsan öntsd bele, különben az olaj túlzottan kihűlhet, és nem érhetjük el a kívánt puffadást.

    5

    Süssük 20-25 percig, amíg a pudingok szép aranybarnák lesznek és megemelkednek.

    Ne nyitogasd túl gyakran a sütő ajtaját, mert a pudingok összejöhetnek és nem kelnek fel megfelelően.

    6

    Miután kész, tálald azonnal, mivel a Yorkshire pudding gyorsan összeesik, ha kihűl.

    Ez a puding a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, például egy vegán pörkölttel vagy zöldséges szószokkal.