Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.
A hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen oszlik el, ami fontos a tészta megfelelő keléséhez.
Adj hozzá a tojást, a vizet és az olajat, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima nem lesz.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. Épp csak annyira dolgozd össze, hogy összeálljon.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni legalább 1 órán át.
A pihentetés azért fontos, hogy a gluténszálak ellazuljanak, így a tészta könnyebben nyújtható lesz. Ha van rá időd, akár hosszabb ideig is pihentetheted a tésztát a hűtőben.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágd fel hosszúkás csíkokra.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy a csíkok egyforma vastagok legyenek. Ez biztosítja, hogy egyenletesen süljenek meg.
Fogj két csíkot, helyezd őket egymásra, és finoman nyomd össze a közepüknél egy pálcikával, hogy sütés közben összetapadjanak.
A pálcikával való összenyomás segít, hogy a két csík sütés közben egyben maradjon és megemelkedjen.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben kb. 180°C-ra.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a tészta megszívja magát olajjal, ha túl magas, akkor megég. Használj konyhai hőmérőt a pontos méréshez.
Óvatosan engedd az olajba a tésztacsíkokat, és süsd őket aranybarnára, közben folyamatosan forgatva, hogy egyenletesen süljenek.
Ne tegyél egyszerre túl sok tésztát az olajba, mert lehűti az olajat, és a tészta nem fog megfelelően megsülni. Ha látod, hogy az olaj hőmérséklete csökken, várj egy kicsit, mielőtt újabb adagot teszel bele.
Ha elkészültek, helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a youtiao ropogósabb lesz.
Frissen tálald, kávéval vagy szójaszósszal mártogatva fogyasztható.
A frissen sült youtiao a legfinomabb, amikor még meleg és ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.